در همان حال که اعتراض های مردمی در ایران ادامه دارد، مقامات جمهوری اسلامی، در گام دیگری برای سرکوب این خیزش، دسترسی داخل کشور را به شبکه جهانی اینترنت قطع کردهاند.
رژیم انتظار دارد که با این اقدام، خبررسانی به خارج از کشور را به کلی قطع کند، تا در داخل ایران نیز شهروندان از ابعاد اعتراض ها آگاه نشوند و دلگرمی نداشته باشند. در واکنش به این رفتار سرکوبگرانه رژیم، فدراسیون جهانی روزنامهنگاران اعلام کرد : باید حکومت ایران به قطع اینترنت در ایران پایان بدهد .
حکومت ایران با هدف جلوگیری از انتشار اخبارکشتار و سرکوب مردم در داخل کشور به خارج از ایران اینترنت را از بعد از ظهر شنبه ۲۵ آبان قطع کرده و تاکنون نیز ادامه دارد . شورای امنیت کشور پیشتر اعلام کرده بود که انسداد اینترنت تنها ۲۴ ساعت طول خواهد کشید.
جمهوری اسلامی که پیشتر نیز برای جلوگیری از انتشار اخبار به خارج ایران گفته بود که در شرایط اضطراری از اینترنت محلی و به اصطلاح “ملی” استفاده خواهیم کرد .هم اکنون دسترسی مردم در ایران به اینترنت برای ارتباط با جهان خارج ،کمتر از پنج درصد است.
اینترنت ملی بدین معنی است که وبسایت مراکز داده و خدمات داخلی همچون بانکها، موسسات مالی و نهادهای دولتی بر روی سرورهای داخل کشور قرار بگیرند به نحوی که بدون نیاز به اینترنت جهانی و سرورهای خارج از کشور بتوانند به کار خود ادامه دهند.
آنتونی بلانگر، دبیرکل فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران تلاش جمهوری اسلامی برای از بین بردن خطوط ارتباطی شهروندان و مسدود کردن اینترنت را محکوم کرده و گفت : قطع اینترنت دارد به ابزار دولتها در ساکت کردن رسانهها و مردم مبدل میشود.
وی افزود : قطع اینترنت تلاشی است برای قطع ارتباطات، ایجاد محدودیت در گردش خبر و به سکوت واداشتن رسانهها و گزارشگران.
در این اطلاعیه، محدود کردن حق اساسی شهروندان برای دسترسی آزاد به اطلاعات، محکوم شده است.
آنتونی بلانگر،گفت : ۳۰ کشور در سال ۲۰۱۹ دسترسی به اینترنت را ناممکن و رسانهها را توقیف کردهاند. او این امر را نشانه “روند جهانی کنترل رسانههای شهروندی و دسترسی به اینترنت” خوانده و از مقامات ایرانی خواسته است که به انسداد فضای مجازی پایان دهند و از سرکوب تظاهرکنندگان و معترضان دست بکشند.
محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات حکومت ایران گفته بود که قطع اینترنت، ضربه زیادی به خدمات و مردم زده اما افزوده که شورای امنیت کشور به دستور رهبری حفظ امنیت را اولویت خود میداند.
حمیده زرآبادی، سخنگوی فراکسیون فناوری مجلس گفت : با قطع اینترنت بسیاری از کسب و کارها در فضای مجازی تعطیل شدهاند و خود همین امر به نارضایتی مردم دامن زده است.
وی افزود : عدم دسترسی به اینترنت مردم را دچار التهاب و استرس کرده و این حس را بر میانگیزد که کشور دچار آشوب است