مسعود سالاری ، در مقاله ای در سایت خبری یورونیوز نوشت: پس از اعلام فهرست هفت نفره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری مورد تایید رهبر جمهوری اسلامی و شورای نگهبان ، و شنیده شدن اعتراض و انتقاد برخی رد صلاحیتشدگان، واکنش مهم دیگری را هم در فضای اجتماعی و سیاسی به دنبال داشته که همانا زیر سوال بردن اصل شرکت کردن در انتخابات بوده است.
سالاری در ادامه افزود: در این دوره از انتخابات، کارزارهای رای ندادن و به طور ویژه دعوت به تحریم «فعال» و «هدفمند» به شکل چشمگیری نسبت به دورههای قبل افزایش یافته است.
در همین راستا، بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی با هشتگهای مختلف به ویژه زیر شعار «رای نمیدهم» به کارزار مجازی تحریم انتخابات ۲۸ خرداد پیوستهاند. برخی از این افراد کسانی هستند که در دو دوره پیشین انتخابات به امید بهبود وضعیت اقتصادی با نتیجهبخشی برجام و لغو تحریمها، به حسن روحانی رای داده بودند، اما در این دوره از انتخاب خود اظهار پشیمانی میکنند.
برخی دیگر هم با یادآوری اقدامات مختلف جمهوری اسلامی از سرکوب و کشتار مخالفان در آبان ۹۸ گرفته تا سرنگونی هواپیمای اوکراینی و کشته شدن دهها شهروند بیگناه، گفتهاند که امیدی به اصلاح نظام نداشته و به طور کلی به تمامیت آن «نه» میگویند. سالاری نوشته است : ادامه وضعیت نابسامان اقتصادی، فساد مالی و اداری و سوء مدیریت بحران کرونا از دیگر عواملی است که حتی رایدهندگان سنتی را نیز به صرافت تحریم انداخته است.
وی گفته است: بخشی از اصلاحطلبان و هواداران آنها در میان عموم مردم با مشاهده رد صلاحیت چهرههای شاخص این جناح از مشارکت در انتخابات پیش رو ناامید شدهاند، گرچه خیلی از چهرههای اصلی این جریان همچنان از رای دادن به عنوان یک کنش سیاسی مؤثر دفاع میکنند.
در این دوره برخی چهرهها و احزاب حتی از درون نظام نیز در چرخشی بنیادین گفتهاند که انتخابات را تحریم کرده و از هیچ نامزدی حمایت نمیکنند، موضوعی که طبعا واکنش مسئولان و نهادهای مختلف سیاسی و انتظامی کشور را هم برانگیخته است.