جیمز جفری، فرستاده ویژه ایالات متحده در امور سوریه، با انتشار بیانیهای در باره حمله هوایی اخیر متحدان رژیم بشار اسد به ادلب نوشت: زمان آن رسیده است که رژیم اسد و متحدانش به جنگ غیرضروری و بیرحمانهشان علیه مردم سوریه پایان دهند».
او از «وخیمتر شدن خطرناک» وضعیت توسط نیروهای حامی رژیم بشار اسد در ادلب و نقض آشکار توافق آتشبس ۵ مارس در این منطقه، ابراز نگرانی کرد.
جفری در این بیانیه گفته است که «اقدامات نیروهای هوادار رژیم مناقشه را طولانیتر کرده و رنج مردم سوریه را عمیقتر میکند.»
او بار دیگر بر حمایت ایالات متحده از فراخوانهای دبیرکل سازمان ملل و دیگران مبنی بر برقراری آتشبس فوری سراسری در سوریه طبق آن چه در قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل آمده است، تاکید کرد.
پیشتر نیز خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران در گزارشی نوشته بود که پیش از آغاز درگیریهای نظامی در سوریه و در جریان اعتراضات مردمی سال ۲۰۱۱ علیه بشار اسد رئیس جمهوری این کشور، نیروی قدس در راستای کمک به دمشق برای سرکوب اعتراضات فعالانه شرکت داشته است.
در این گزارش که در آن برای نخستین بار به صراحت از نقش نیروی قدس به فرماندهی قاسم سلیمانی در سرکوب اعتراضات مردمی سوریه سخن میرود، آمده است که این نیرو و نیروی انتظامی ایران به “تجهیز” و “توجیه و آموزش” پلیس سوریه برای سرکوب اعتراضات پرداخته و به نیروهای امنیتی آن کشور در ایران آموزش “اطلاعاتی ـ امنیتی” داده است.
فارس نوشته است: «نخستین حضور و اقدام نیروی قدس در سوریه حالت توجیهی، مستشاری و آموزشی داشت. با هماهنگی مسئولان نیروی قدس، کارشناسانی از نیروی انتظامی به توجیه و آموزش پلیس سوریه در برخورد با شورشهای خیابانی پرداختند. کمبود تجهیزات پلیس سوریه از جمله مشکلاتی بود که کار آنان را در مدیریت بحران دشوار ساخته بود و به همین دلیل در مقاطع اولیه برخی تجهیزات به آنان ارائه شد.»
در ادامه این گزارش آمده است : «اعزام تعدادی از افسران امنیتی سوریه به ایران به منظور آموزش مدیریت بحران و کار اطلاعاتی- امنیتی در شرایط بحران از دیگر اقدامات مستشاری نیروی قدس در آن برهه به سوریها بود.»
ناظران جنگ سوریه میگویند روز دوشنبه در یک حمله هوایی به اردوگاه آموزشی یکی از بزرگترین گروه مخالفان رژیم اسد در شمال غرب سوریه، بیش از ۵۰ تن کشته و دست کم ۹۰ تن دیگر زخمی شدند.