ایالات متحده به موازات خروج از برجام و برقراری تحریم های بیشتر علیه حکومت اسلامی ایران، اکنون قصد دارد نمایندگانی را به کشورهای جهان و به ویژه به ممالک اروپایی بفرستد تا به دولت ها و شرکت های بزرگ هشدار دهد که از داد و ستد با رژیم ایران دوری جویند، وگرنه، مورد تحریم آمریکا قرار خواهند گرفت و متحمل زیان مالی خواهند شد.
این اقدام در زمانی صورت می گیرد که اتحادیه اروپا و سه کشور آلمان، فرانسه و بریتانیا که امضا کنندگان برجام هستند، با فرستادن نامه ای از ایالات متحده خواسته اند که تحریم های اقتصادی علیه ایران، آن کشورها را شامل نشود.
همچنین، بسیاری از کمپانی های اروپایی، به تشویق دولت های خود، قصد دارند از ایالات متحده خواستار شوند که آن ها را از مجازات، در صورت ادامه معامله با ایران معاف کند. ولی بسیار بعید است که چنین تلاشی به نتیجه برسد.
وزارت خزانه داری ایالات متحده، که تلاش ها برای اجرای تحریم ها علیه حکومت ایران را رهبری می کند، نخستین نمایندگان خود را به ژاپن، بریتانیا، آلمان، فرانسه و چند کشور دیگر اروپایی می فرستد که بیشترین داد و ستد را با رژیم ایران دارند.
پرزیدنت ترامپ و وزیر خارجه جدید او مایک پمپئو گفته اند که ایالات متحده شدیدترین تحریم های تاریخ جهان را علیه حکومت ایران برقرار خواهد کرد. آن ها گفته اند که قصد دارند ریشه درآمدهای مالی رژیم ایران را بخشکانند تا نتواند به برنامه های اتمی و موشکی و اعطای کمک مالی به سازمان های ترور و دخالت نظامی در کشورهای دیگر ادامه دهد.
در چارچوب تلاش اروپائیان برای ادامه داد و ستد با حکومت اسلامی ایران، وزیر اقتصاد فرانسه در حساب توییتری خود نوشت: «آمریکا باید امکان دهد که فعالیت های اقتصادی مشروع اروپائیان با ایران ادامه یابد».
وزارت خارجه ایالات متحده فرستادن هیات ها را به کشورهای اروپایی و ممالک دیگر مورد تائید قرار داد و اعلام داشت که ماموریت این فرستادگان آن است که از یک سو برفشار اقتصادی بر حکومت ایران بیافزایند و همزمان برای سران کشورها توضیح دهند که چرا ایالات متحده همکاری با تحریم های آن کشور را ضروری می داند.