فرمانده نیروی دریایی سپاه، نسبت به حضور اسرائیل در خلیج فارس، هشدار احتیاط آمیز داد

 

سران نظامی و غیرنظامی حکومت ایران، همچنان در واکنش های خشم آلود در مورد نقش اسرائیل در برپایی ائتلاف بین المللی برای حفظ امنیت آمد و شد کشتی ها در شاخاب پارس، همچنان ادامه دارد. سپاهی علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: «هرگونه حضور رژیم صهیونیستی در آب های خلیج فارس ممکن است که درگیری را شعله ور کند.

این سخنان در حالی بیان می شود که کارشناسان امور ارزیابی می کنند که نقش اسرائیل در این ائتلاف، بیشترین جنبه اطلاعات و استراتژیک دارد و به مفهوم آن نیست که اسرائیل قصد داشته باشد رزم ناو به خلیج فارس بفرستد. به گفته این کارشناسان، اسرائیل دارای رزمناوهای کوچک و سریع است که در آب های دریای مدیترانه انجام وظیفه می کنند و به ماموریتی چون دریای عمان و خلیج فارس فرستاده نخواهند شد. ولی زیردریایی های اسرائیل می توانند در خارج از آب های خلیج فارس، کمک های اطلاعاتی و تاکتیکی در اختیار نیروهای کشورهای دیگر قرار دهند.

تنگسیری ادعا کرد که حفظ امنیت آمد و شد کشتی ها در خلیج فارس، تنها به عهده حکومت ایران است و اجازه دخالت دیگران را نخواهد داد. این ادعا در حالی مطرح می شود که خود رژیم ایران بود که با انجام عملیات تروریستی علیه نفتکش ها و ربودن نفتکش بریتانیایی و متوقف ساختن دو نفتکش دیگر با ادعای قاچاق، امنیت منطقه و آزاد کشتیرانی را سخت به خطر انداخت.

تحلیلگر رادیو پیام اسرائیل می گوید که رژیم ایران از همان نخستین ماه هایی که قدرت را به دست گرفت، خواستار تسلط بر تنگه هرمز و به خطر انداختن امنیت امیرنشین های عرب و همچنین کنترل کردن صادرات نفت کشورهای همسایه بود. این تلاش به نتیجه ای نرسیده بود و اکنون رژیم ایران با استفاده از فرصت درگیری با ایالات متحده، می خواهد خلیج فارس را کنترل کند و این در حالی که طبق معاهدات بین المللی تنگه هرمز یک گذرگاه آبی بین المللی است و هیچ کشوری حق بستن آن را ندارد.

تحلیلگر رادیو در عین حال می گوید که تنگسیری در سخنان تهدید آمیز خود جانب احتیاط را از دست نداد. او از حضور اسرائیل در آب های خلیج فارس سخن گفت ولی اسرائیل چنین خیالی نداشته و ندارد. فرمانده نیروی دریای سپاه، تنها هشدار داد که چنین حضور اسرائیل موجب شعله ور شدن آتش درگیری خواهد گردید – و این در حالی که بسیار بعید می نماید که اسرائیل رزمناو به آن منطقه بفرستد.

3 دیدگاه‌

  1. به نظر شماچرارژیم لندن تنگه ی جبل الطارق را به روی کشتی های ایرانی به طورضمنی ودر عمل بسته است؟ آیا آن نقض قوانین بین المللی نیست؟! پس ایران حق “عمل متقابل” دارد نسبت به کشتی های رژیم لندن ببندد.

  2. سلام
    بنده اعتقاد دارم که نیروی دریائی اسرائیل برای کسب تجربه هم که شده باید در دریای خلیج فارس خودی از خود نشان بدهد، با توجه به اینکه تنگسیری در تاسیس یگان دریائی حزب الله و آموزش کادر مجرب نیروی دریائی برای آنها دریغ نکرده، واز توان اطلاعاتی نیروی دریائی اسرائیل کاملاً مطلع است. وبیم آن دارد که توان قدرتمند تاکتیکی اطلاعاتی نیروی دریائی اسرائیل ضربه مهلکی برای آنان باشد.
    چنانچه بین حزب الله لبنان واسرائیل جنگی رخ دهد، یگان دریائی حزب الله با تجهیزات پیشرفته از سمت دریا می تواند معادلات را کمی تغییر دهد، همانطور که از میدان گلف واقع در بیروت توانست ناو دریائی اسرائیلی را با موشک زمین به دریا مورد اصابت قرار دهد.
    صحبت های تنگسبری در خصوص حضور نظامی اسرائیل در خلیج فارس بی دلیل نیست . در تحقیقات صورت گرفته ومطالعات انجام شده از جنگ ٣٣ روزه نشان داد که توان دریائی اسرائیل قابل کنترل در درگیری های احتمالی است، ونقطه قوت ارتش اسرائیل فقط در نیروی هوائی او است.

Comments are closed.