فرمانده کل سپاه پاسداران ادعا کرد: ما سختیهای دوران تحریم را دور میزنیم. این در حالی که با گذشت یک سال و نیم از تحریم ها، درآمد ارز خارجی ایران به صفر نزدیک می شود.
آگاهان امور میگویند: معلوم نیست ، که چه آینده ای در انتظار ایران است، علیرغم اینکه مقامات حکومتی ایران بارها ادعا کرده اند که قادرند تحریم ها را دور بزنند، اما تاکنون نتوانسته اند، این کار را عملی کنند، حال در آینده، چگونه می توانند؟
پاسدار حسین سلامی افزود: فرار مغزهای متفکر از ایران هیچ گونه اهمیتی برای ما ندارد به خاطر اینکه کارشناسان قرارگاه خاتم الانبیاء قادرند همه این کارها را انجام دهند.
به علت فرار مغزها بسیاری از کارهای تولیدی و عمرانی کشور فلج شده و معلوم نیست که فرمانده قرار گاه با گذشت ۴۰ سال ناتوانی و بی کفایتی از کدام تخصص خود سخن می گوید؟؟؟
فرمانده کل سپاه گفت: قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاءنقطه اعتماد و اتکای جامعه است، این قرارگاه امروز بخش مهمی از آرایش ما برابر دشمن در جنگ اقتصادی است.
قرارگاه خاتم الانبیا رد سال ۱۳۶۸ تاسیس شد. و حدود حداقل ۸۱۲ شرکت، ۶۵۰ هزار نفر نیروی شاغل مستقیم و غیرمستقیم، با اجرای ۱۰هزار پروژه و همکاری مستقیم با ۵۰۰۰ پیمانکار داخلی، فعالیت دارد.
قرارگاه خاتم الانبیاء سپاه پاسداران از سال ۱۳۹۱ با دستور فرمانده کل سپاه، وقت از وارد شدن به پروژه های زیر ۱۰۰ میلیارد تومان خودداری کرد ولی با اتکا به رانت اطلاعاتی قدرتمند و سیستم لجستیک ملی که داشت ، در قراردادهای کلان به یک بازیگر بی رقیب تبدیل شد. قراردادهای میلیارد دلاری قرارگاه خاتم الانبیاء از سال ۸۴ که معمولا در فضای غیر رقابتی با ترک تشریفات و به صورت ویژه منعقد شده اند، همواره با این توجیه همراه بوده اند که بخش خصوصی ایران در این پروژه ها، توان ورود و رقابت و تامین منابع مالی و لجستیک را نداشته است.
رستم قاسمی، وزیر نفت جمهوری اسلامی نیز که خود فرمانده پیشین قرارگاه خاتم الانبیا بوده است، از هنگام روی کار آمدن در ثروتمندترین وزارتخانه ایران اعلام کرد که از این پس نقش قرارگاه خاتم الانبیا، وابسته به سپاه پاسداران در صنعت نفت ایران پررنگ تر خواهد شد.
شاید قرارداد ۵۰۰ میلیون دلاری وزارت نفت با این قرارگاه، گامی باشد در راه تحقق همین وعده.
اما بهمن آقایی دیبا، کارشناس حقوقی در حوزه انرژی می گوید که «سپاه بدون تخصص و دانش فنی است و نمی تواند برای انجام طرح های بزرگ صنعتی، جایگزین شرکت های خارجی و داخلی شود که دارای سرمایه و تکنولوژی هستند».
پاسدار سلامی گفت: تا وقتی قرارگاه وجود دارد مهم نیست، نخبگان و مغزهای ایرانی کشور را ترک کنند، ما در سپاه پاسداران نیرو و متخصص به اندازه کافی داریم. و در امتداد حرکت خود هم پیشرفت میکنیم،پیروزی میسازیم و امید و اعتبار ایجاد میکنیم و هم زیرساختهای کشور را توسعه میدهیم
این در حالی که پروژه بزرگ ساخت هشت کارخانه فولاد که ساخت ان به قرارگاه خاتم الانبیا سپرده شده بود، بدون هیچ تغییر و حرکتی باقی مانده و حتی علی اکبر محرابیان سرپرست وزارت صنایع از احتمال منتفی شدن اجرای آنها خبر داده است.
حکومت ایران علت اجرا نشده آن را محدودیتهای بینالمللی مطرح کرده است.
حال در پایان اظهارات سلامی و تشدید تحریم های آمریکا علیه سپاه، این سوال مطرح می شود که هدف قرار گرفتن مهمترین موسسه عمرانی و اقتصادی در ایران که به عنوان بازوی قابل اعتماد رژیم ایران در صدد است جای خالی پیمانکاران خارجی را در طرح های بزرگ پر کند، تا چه اندازه خواهد توانست ایران را از تعقیب برنامه هسته ای که آمریکا و متحدانش آن را جاه طلبانه و بلند پروازانه می دانند موثر خواهد بود.