در تهران ابراز نگرانی می شود که خود داری فرود گاه های جهان از دادن سوخت به هواپیماهای ایرانی، ممکن است ارتباط هوایی ایران با سایر کشورهای جهان را مختل سازد.
مرتضی دهقان، معاون هوانوردی و امور بینالملل سازمان هواپیمایی کشوری ایران، گفت: «هواپیماهای ایرانی در برخی فرودگاههای بینالمللی با توجه به “تحریمهای آمریکا علیه هواپیمایی کشوری ایران ” با مشکل تهیه ی سوخت روبرو شده اند و بسیاری از پرواز به این علت با تاخیرچند ساعته مواجه می شوند.»
دهقان در گفتگو با رسانه های وابسته به حکومت ایران، گفت که این اشکالات ناشی از ایران است و تهران این موضوع را با دبیرکل و رئیس شورای ایکائو در میان گذاشته است.
ایکائویا سازمان بینالمللی هوانوردی غیرنظامی یک نهاد تخصصی سازمان ملل متحد است که ماموریت هماهنگسازی استانداردهای بینالمللی پروازی و مدیریت خطوط هوایی در سطح جهان را بر عهده دارد.
دهقان افزود: « هواپیماهای مسافربری ما با مشکل جدی مواجه هستند و اگر شرایط اینگونه پیش برود ما قادر نیستیم که پرواز خارجی داشته باشیم . »
مقصود اسعدی سامانی، دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی ایران، نیز پیشتر گفت که پس از خروج آمریکا از برجام و تشدید تحریمها، ترکیه هم از سوختدهی به ناوگان ایرانی امتناع میکند.
منابع خبری می گویند چند ماه پیش نیز رسانههای ترکیه از خودداری از سوخترسانی به هواپیماهای ایرانی در فرودگاه آتاتورک استانبول خبر دادند که موجب لغو دست کم پرواز یک هواپیمای مسافربری ایرانی و تأخیر در برخی از دیگر پروازهای این کشور شده بود.
هوشنگ صدیق، یک کارشناس صنعت هوایی، به خبرگزاری دانشجویان ایران گفته که برخی هواپیماهای ایران مانند ایرباس ۳۲۰ یا بویینگMD نمیتوانند بدون سوختگیری مجدد در ترکیه، میان ایران و ترکیه پرواز کنند.
ایالات متحده آمریکا ایران را به بهره برداری نظامی از بخش مسافری صنعت هوایی خود برای ارسال سلاح به شبه نظامیان شیعی در خاورمیانه متهم کرده بود و در این راستا شرکت هواپیمایی ماهان را در فهرست تحریم های خود قرار داد .
به گزارش، روزنامه بیلد آلمان « ماهان ایر با پروازهایی غیر رسمی و اغلب با پروازهای بین تهران و دمشق بیش از ۱۰۰ بار سوریه را به لحاظ نیرو، سلاح و مهمات تأمین کرده است.
کشورهای آلمان و فرانسه نیز پیشتر، اعلام کرده بودند برای حفظ منافع و امنیت کشورشان، پروازهای شرکت هواپیمایی ماهان را لغو کردند.