فشار حکومت بر مسلمانان اهل سنت در ایران، برای پذیرش اعلام زمان عید فطر از سوی خامنه‌ای

مولوی عبدالحمید، از رهبران اهل سنت ایران، در دیدار با آخوند حسن روحانی

حکومت ایران علمای اهل تسنن ایران را برای تایید اعلام عید فطر از سوی علی خامنه‌ای، تحت فشار قرار داده و مجبور کرده که بگویند برای تایید زمان عید فطر، تابع رهبر جمهوری اسلامی هستند. علی خامنه‌ای که خود را ولی امر مسلمین می‌پندارد، هرسال زمان عید فطر را پس از کشورهای تسنن منطقه اعلام می کند. این در حالی است که ۱۸کشور عربی و ترکیه فردا ( یکشنبه) را عید فطر اعلام کرده‌اند.

علمای اهل تسنن استان های کردستان، خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان و گلستان، با انتشار بیانیه‌ای اعلام کردند: «در اعلام عید سعید فطر تابع نظر “ولی فقیه” هستیم».

آنها در این بیانیه نوشته اند: «دیدن و رؤیت هلال ماه هم در اول ماه رمضان و هم در آخر آن و اعلام عید لازم است و در ثانی این رؤیت و دیدن باید با تایید حاکم اسلامی انجام پذیرد و حجت، همان نظر حاکم اسلامی است، زیرا که امام خامنه‌ای، اولی الامر بوده و پیروی از رهنمودهای آن حضرت بر همه مسلمانان اعم از شیعه و سنی، واجب و ضروری است».

حکومت ایران در حالی علمای اهل تسنن را وادار به تبعیت از علی خامنه ای می کند که شهروندان اهل سنت ایران، حتی در پایتخت این کشور مسجدی ندارند و درخواست‌های مکرر آنها برای ساخت مسجد با ممانعت مقامات ایران مواجه شده است. عبادات مذهبی اهل سنت ایران در چند نمازخانه برگزار می شود و غالبا با ممانعت نیروهای امنیتی و انتظامی ایران مواجه می گردد.

مولانا عبدالحمید اسماعیل زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان، مرکز استان سیستان و بلوچستان ایران، پیشتر در نامه‌ای به آیت‌الله سیدعلی سیستانی، از مراجع تقلید شیعیان در عراق، به نبود مسجد برای اهل‌سنت تهران، ایجاد محدودیت‌ برای نمازخانه‌ها و برگزاری نمازهای جمعه و عیدین اهل ‌سنت در تهران و برخی دیگر از کلان‌شهرها و اجرایی‌نشدن “دستور علی خامنه‌ای در خصوص رفع تبعیض در حق اهل‌سنت”، “حتی در مجموعه‌های زیرنظر رهبری” اشاره کرده‌ بود.

از مهمترین وعده‌های انتخاباتی حسن روحانی برای اقلیت‌های دینی و قومی این بود که به حقوق اتباع این اقلیت ها احترام گذاشته خواهد شد و دولت به امور آنها دخالت نکرده و مکان مناسب برای ادای عبادات و شعائر دینی و مذهبی‌اشان فراهم خواهد کرد. علیرغم چنین وعده‌هایی، وضعیت اهل سنت و اقلیت‌های دیگر نه تنها بهتر نشده، بلکه بدتر نیز شده است.

محمود صادقی، عضو فراکسیون امید در مجلس نیز سال گذشته با انتشار پیامی در توئیتر از ممانعت نیروهای امنیتی تهران برای برگزاری نمازعیدفطر اهل سنت در نمازخانه یافت‌آباد نوشت: «امروز اطلاع دادند پلیس حتی از برگزاری نماز صبح هم جلوگیری کرده است. با هر مسئولی هم که تماس می گیرم یا در دسترس نیست یا جواب نمی دهد یا می گوید به من مربوط نیست».

این نماینده پیشین مجلس افزود: «تنها چهار نمازخانه برای سنی‌های ایران و دو نمازخانه برای اتباع تعیین شد و پیگیری ها برای اجازه به دو نمازخانه دیگر که مورد درخواست نمازگزاران بود به جایی نرسید».