فشرده رویدادهای عراق و واکنش های منطقه ای و بین المللی نسبت به اقدام نظامی آمریکا و پیامدهای آن

وزیر خارجه ایالات متحده در تماس تلفنی با نخست وزیر اسرائیل، درباره حمله ارتش آمریکا به پنج پایگاه تروریستی گروه کتائب حزب الله در عراق گفتگو کرد و خاطر نشان ساخت که اقدامات قاطعانه ارتش آمریکا علیه همه گروه هایی که بخواهند به منافع آن کشور آسیب برسانند، ادامه خواهد یافت. مایک پمپئو درباره همین رویداد با ولیعهد عربستان و همچنین ولیعهد امارات عربی متحده گفتگو کرد.

گروه تروریستی کتائب حزب الله در عراق، نسبت به این حمله بی سابقه آمریکایی واکنش های تهدید آمیز نشان داد و سپاه پاسداران ایران نیز تهدید کرد که به دنبال این واکنش آمریکایی، گروه های تحت حمایت رژیم ایران اقدامات شدیدتری به عمل خواهند آورد.

در اسرائیل، برخی کارشناسان احتمال دادند که پس از کشته شدن ده ها نفر از چریک های کتائب حزب الله، رژیم ایران در صدد برآید  افراد چند گروه تروریستی شیعه در عراق را به خاک سوریه و در نزدیکی مرزهای اسرائیل در بلندی های گولان منتقل سازد.

واکنش قاطعانه ارتش آمریکا به حملات موشکی گروه های وابسته به ایران در خاک عراق، با اعتراض و انتقاد دولت مرکزی بغداد نیز روبرو شد، ولی جان بولتون مشاور پیشین کاخ سفید گفت که ارتش آمریکا از مدت ها پیش می بایست به چنین اقدامی دست برند.

در خبرهای دیگری که هنوز مقامات رسمی به آن واکنش نشان نداده اند، آمده است که سفیر ایالات متحده در بغداد و همچنین افرادی که حضور آن ها ضروری نیست، عراق را ترک گفته اند، زیرا انتظار می رود که گروه های وابسته به رژیم ایران، به یک واکنش گسترده تروریستی علیه هدف های آمریکایی در عراق دست بزنند.

به سربازان آمریکایی مستقر در عراق گفته شده آماده باش کامل را حفظ کنند و بسیار هشیار باشند.

تحلیلگران سیاسی اکنون به این بحث پرداخته اند که آیا حمله آمریکایی به گردان های حزب الله عراق، موجب درگیری جنگی مستقیم با رژیم ایران خواهد شد، ویا این کشاکش در خاک عراق متمرکز خواهد ماند. بسیاری بر این باورند که این بار نیز حکومت ایران خاک عراق را به میدان جنگ نیابتی با ایالات متحده مبدل خواهد ساخت و از نبرد مستقیم با آمریکا دوری خواهد جست.

گزارش های مشروحی را درباره این رویدادها و بازتاب آن بر ایران، اسرائیل و دیگر کشورهای منطقه، در گزارش های جداگانه ای به آگاهی کاربران خواهد رسید.