پیش از آن که خبر انصراف پرزیدنت ترامپ از واکنش نظامی در مورد سقوط پهپاد انتشار یابد، برخی محافل نظامی در اسرائیل ابراز اطمینان کرده بودند که ارتش ایالات متحده به یک واکنش کوبنده دست خواهد زد و سپاه پاسداران را مجازات خواهد کرد. آن ها گفته بودند که این واکنش کوبنده، ممکن است عملیات انتقام جویانه حکومت ایران علیه اسرائیل را به دنبال آورد.
آگاهان سیاسی در اسرائیل بر این باورند که شکایت حکومت ایران به سازمان ملل با این ادعا که پهپاد آمریکایی به حریم هوایی ایران رخنه کرده بود، یک ترفند دیپلماتیک بیش نیست و هدف آن است که رژیم ایران خود را مظلوم، و ارتش آمریکا را متجاوز معرفی کند، تا در این جنگ روانی، دست بالا را داشته باشد.
یک مقام ارشد آمریکایی، در واکنش به این ادعای رژیم ایران که پهپاد آمریکایی به خاک ایران تجاوز کرده بود، و بنابراین سپاه پاسداران حق داشت آن را به موشک ببندد، تاکید کرد که این پهپاد، هنگام اصابت موشک، در فاصله ۳۴ کیلومتری از خاک ایران در حال پرواز بوده است.
کارشناسان نظامی اسرائیل می گویند که استدلال ارتش آمریکا می تواند بیشتر به حقیقت نزدیک باشد. زیرا پهپاد آمریکایی که مدت چهار ساعت در منطقه پرواز کرده و اطلاعات نظامی مهمی را به دست آورده، دلیلی ندارد که هنگام بازگشت به پایگاه خود، از نزدیکی مرز ایران بگذرد و یا آن که به حریم هوایی آن کشور تجاوز کند.
در همین حال، سپاه پاسداران، و به دنبال آن، محمد جواد ظریف ادعا می کنند که قطعاتی از پهپاد متلاشی شده را در حریم آب های دریایی ایران یافته و بیرون آورده اند. هنوز معلوم نیست این ادعا تا چه حد ممکن است درست باشد. بیرون آوردن قطعات از عمق دریا کار آسانی نیست و نمی تواند به سرعت انجام گیرد.
فیلم کوتاهی که سپاه پاسداران در مورد اصابت موشک به پهپاد آمریکایی انتشار داده، معتبر به نظر نمی رسد و اصابت واضحی را نشان نمی دهد و آن چه در هوا دیده می شود، شباهتی به پهپاد آمریکایی ندارد. همچنین به هیچ وجه تشخیص داده نمی شود که این اقدام جنگی در کدام نقطه صورت گرفته و تا چه حد با خاک ایران فاصله داشته است. در فیلم آمریکایی اصابت موشک به پهپاد به خوبی دیده می شود. ولی از آن فیلم نیز نمی توان نقطه جغرافیایی پرواز و اصابت را تشخیص داد.
دستور دولت ایالات متحده به شرکت های هواپیمایی آن کشور در مورد ممنوعیت پرواز بر فراز خاک ایران، نشان دیگری از وخامت فزاینده اوضاع می باشد. بسیاری از شرکت های هواپیمایی جهان، در مسیر کشورهای خاور دور از فراز خاک ایران می گذرند و این ممنوعیت پرواز نشان می دهد که مبادا رژیم ایران به سوی هواپیماهای مسافری شلیک کند و یا آن ها را به زور فرود آورد و شهروندان آمریکایی را به گروگان بگیرد. گرچه احتمال چنین رویدادی تقریبا صفر است، ولی نگرانی مقامات آمریکایی قابل درک می باشد.
رئیس مجلس نمایندگان در کنگره آمریکا، خانم نانسی پلوسی، یکی از رهبران حزب دموکرات، از دولت پرزیدنت ترامپ خواستار شد در راه کاهش تنش جنگی بکوشد. او گفت که آمریکا باید هر اقدام خود را از پیش با هم پیمانانش در منطقه به خوبی همآهنگ سازد. خانم پلوسی گفت که دولت ترامپ باید همیشه این واقعیت را در نظر داشته باشد که در برابر رقیب قرار گرفته که عنصری ماجراجوست و مسؤولیت پذیر نیست. رئیس مجلس نمایندگان گفت که اوضاع بسیار حساس و قابل انفجار است و باید از انجام هرگونه اقدام شتابزده و مطالعه نشده خودداری ورزید.
رهبر فراکسیون حزب دموکرات در سنای آمریکا، چاک شومر نیز گفت که او بسیار نگران است که مبادا پرزیدنت ترامپ به یک جنگ ناخواسته و خطرناک با حکومت ایران کشانده شود. شومر که حزبش در سنای آمریکا در اقلیت قرار دارد، خواستار آن شد که کنگره، رویدادهای خطرناک در حوزه خلیج فارس را مورد بررسی و رایزنی قرار دهد. او گفت که کنگره باید پیش از اجرای هرنوع عمل نظامی از جانب ایالات متحده، هزینه های مالی آن را دقیقا حساب کند.
کاخ سفید روز گذشته (پنجشنبه) شماری از شخصیت های برجسته هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات در کنگره را دعوت کرده بود تا آنان را از آخرین رویدادهای مربوط به حوزه خلیج فارس آگاه سازد
کلوخ انداز را پاداش سنگ است. اگر این دیوانه پاسخ دندان شکن نگیرد تمامی عواقب بعدی به عهده امریکا خواهد بود. عجولانه نه ولی حساب شده و خردمندانه.