
یک روز پیش از ورود نخست وزیر ژاپن به تهران، جدال بین جناح های حکومتی درباره علت و ماهیت این دیدار و پیامدهای آن، با شدت بیشتری ادامه دارد.
حشمت الله فلاحت پیشه رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در این رابطه پرسید: «چرا عده ای تلاش دارند که سفر نخست وزیر ژاپن به ایران را کم اهمیت جلوه دهند ؟»
فلاحتپیشه در توضیح این پرسش خود به خبرنگاران گفت: «در این رابطه تلاشهایی صورت میگیرد تا این گونه رفتوآمدها را ضعیف نشان دهند».
او گفت: «آنها هدفشان آن است که خیلی زود شکست دولت را اعلام کنند تا به قدرت برسند. میل برخی از جریانات سیاسی برای رسیدن به قدرت در کشور به ضرر منافع ملی تمام میشود. آن جریانات میتوانند در زمان خود برنامهشان را ارائه کنند و به قدرت برسند اما قرار نیست که منافع ملی را برای رسیدن به قدرت فدا کنیم».
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس افزود: «در آستانه سفر نخست وزیر ژاپن، برخی تلاشهای خلاف منافع ملی را انجام میدهند. امروز یکی از رسانهها نوشت که به صورت مصنوعی دلار را پایین نگهمیدارند، نمیدانم چرا برخی از جریانات سیاسی از کم شدن فشار اقتصادی به مردم ناراحت میشوند».
این سخنان در واکنش به مقاله روزنامه کیهان تهران بود که نوست: «در روزهای اخیر جریان سیاسی در پی آن است که اینگونه نشان دهد که با سفر مقامات ژاپنی و آلمانی به تهران، قیمت دلار پایین آمده و همچنان در حال کاهش است. آنان در تلاش هستند تا اینگونه القاء کنند که سفر واسطههای آمریکا به ایران، قیمت دلار را اینگونه کاهش داد، حالا ببینید اگر با ترامپ مستقیم مذاکره کنیم، چه شود!»
فلاحت پیشه گفت: «برای من بسیار جای تعجب است از اینکه روزنامه کیهان تهران نوشته بود ژاپن و آلمان “پیامرسانهای ترامپ” هستند. ولی در همان زمان، وزارت خارجه کشورمان سفر شینزو آبه به ایران را “تاریخی” می خواند ».
کیهان تهران دیروز (دوشنبه)با انتقاد از سفر مقامهای ژاپن و آلمان به ایران نوشته بود که این دو کشور نه میانجی، بلکه “پیامرسانهای ترامپ” هستند و با “کلاه گشاد آمریکا” به تهران میآیند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: «این که چنین حسی در این دنیا شکل گرفته که باید مانع از یک جانبهگرایی و تقابل آمریکا با ایران شوند نشاندهنده اهمیت و ارزش برای مردم ایران است. سفر نخستوزیر ژاپن نیز از نظر روابط دوجانبه و مسائل بینالمللی بسیار مهم و سفر ویژهای محسوب میشود و نشان میدهد که موضوع ایران ویژه است.»
فلاحت پیشه گفته بود: « متأسفم عدهای در ایران به خاطر منافع خود حاضرند کشور را دوباره ذیل فصل هفت قرار دهند».
اگر در قطعنامه صادر شده از سوی شورای امنیت، کشوری مشمول فصل هفت قرار بگیرد هم امکان استفاده از “گزینه تحریم” علیه آن وجود دارد و هم امکان استفاده از “گزینه نظامی” علیه آن کشور مطرح می شود.
فلاحتپیشه همچنین با ارائه این دیدگاه که “روابط بین ایران و آمریکا به میانجیگری نیاز ندارد” گفت: «عملا تابویی هم برای این موضوع نداریم. معتقدم ایران و آمریکا به خوبی تنش را مدیریت کرده و وارد فضای تنش نشدند. در سایر حوزهها هم میتوان بسیاری از مسائل و مشکلات را حل کرد.»