یک عضو کمیسیون امنیت و امور خارجی مجلس در ارتباط با وضعیت کنونی تورم و بحران اقتصادی در ایران و فشار تحریم ها از سوی ایالات متحده علیه حکومت به کشورهای اروپایی هشدار داد اگر اروپا نتواند به خواسته های ایران عمل کند با واکنش نظامی رژیم روبرو خواهد شد.
حشمتالله فلاحت پیشه، افزود: زمانی مطرح کردم اگر پرزیدنت ترامپ سیاست خشنش را علیه ایران شکل دهد بخصوص با تشدید تحریمها روزی میرسد که در ایران فقط مجبور است با نظامیان صحبت کند و حمله به پایگاه عینالاسد تحقیرآمیزترین چالش آمریکا بعداز جنگ سرد بود.
فلاحت پیشه گفت : در شرایطی که به تصویبکنندگان FATF در مجلس میگویند “شما قاتلان سردار سلیمانی هستید”، نمیتوان “تصمیم مصلحتی” گرفت. و برخی افراد سعی میکنند چالش با آمریکا را به FATF ربط دهند.
حشمتالله فلاحتپیشه، با کنایه خطاب به اعضا مجمع تشخیص مصلحت گفت: «عقلای قوم در مجمع تشخیص جمع شدهاند و بر اساس منافع ملی هم رأی خواهند داد، معتقدم مسائل و مصلحت کشور نباید فدای تفکرات سیاسی شود.»
از چهار لایحه مرتبط با گروه ویژه اقدام مالی، دو لایحه تصویب شدهاند و دو لایحه دیگر یعنی پیوستن جمهوری اسلامی به کنوانسیونهای مبارزه با جرایم سازمان یافته فراملی (پالرمو) و مقابله با تأمین مالی تروریسم (CFT) از یک سال پیش تاکنون در مجمع تشخیص مصلحت نظام بلاتکلیف ماندهاند.
لعیا جنیدی، معاون حقوقی رئیس جمهوری نیز در این باره گفته بود که این بلاتکلیفی میتواند ۲۰۰ کشور جهان را در مقابل جمهوری اسلامی قرار دهد.
علی مطهری، نماینده مجلس نیز در این باره گفته بود که اگر به جای علی لاریجانی رئیس مجلس بود، لوایح مرتبط با افایتیاف را برای اجرا ابلاغ میکرد.
مطهری افزوده که ما امروز دو شورای نگهبان پیدا کردیم که در قانون اساسی چنین چیزی نیست، یعنی مجلس دو بار یک چیزی را اصلاح کند و اگر هم این کار را نکند و بر نظر خودش اصرار بورزد به مجمع فرستاده میشود که آنجا هم مجمع خودش مانند سنا آن را اصلاح میکند.
فرماندهان سپاه پاسداران، امامان جمعه، برخی مسئولان حکومتی از جمله مقامهای مرتبط با زیرمجموعههای دفتر رهبر جمهوری اسلامی و بعضی از مقامهای مجمع تشخیص مصلحت نظام و نیز رسانههای نزدیک به جریان موسوم به اصولگرایان تندرو از جمله مخالفان سرسخت تصویب لوایح مرتبط با افایتیاف در ایران هستند.و تنها موافقان تصویب لوایح مزبور، از جمله دولت حسن روحانی و حامیان او، هستند .