تحلیلگران عربی می گویند که حکومت خودگردان فلسطینی از شدت انتقادهای خود از امارات عربی به خاطر عادی سازی روابط با اسرائیل کاسته و می کوشد بحران با آن کشور را کاهش دهد. حکومت خودگردان در نخستین روزهایی که امکان عادی سازی روابط امارات با اسرائیل مطرح گردید، آن کشور را مورد انتقاد گزنده قرار داد و حتی تظاهراتی علیه امارات برگزار شد که در جریان آن پرچم آن کشور را در کنار پرچم اسرائیل و ایالات متحده به آتش کشیدند.
ولی اکنون گفته می شود که به دستور محمود عباس، انتقاد از دولت ابوظبی متوقف شده، زیرا مقامات حکومت خودگردان به این نتیجه رسیده اند که کار از کار گذشته و ادامه انتقادهای گزنده سودی نخواهد داشت و به منافع دراز مدت خود فلسطینیان آسیب خواهد رساند.
شورای همکاری خلیج فارس در بیانیه مشترکی واکنش فلسطینیان را محکوم دانسته و از حکومت خودگردان خواستار شده بود در رفتار خویش تجدید نظر کند.
با این همه، سازمان های فلسطینی می کوشند برای هماهنگ ساختن مبارزه خود علیه گسترش روابط امیرنشین های با اسرائیل به یک رشته اقدامات مشترک دست بزنند. در همین رابطه، نمایندگان گروه تروریستی حماس و فتح دیدارهایی با هم داشتند. در چارچوب این تلاش ها، اسماعیل هنیه سرکرده کنونی حماس نیز در بیروت با حسن نصرالله به بررسی امکانات حملات نظامی علیه اسرائیل پرداخت.
هنیه گفت که اردوگاه های پناهندگان فلسطینی در جنوب لبنان، مملو از جنگ افزارهایی است که علیه اسرائیل به کار خواهد افتاد. او همچنین گفت که از داخل همین اردوگاه ها می توان اسرائیل را هدف حملات موشکی قرار داد.
انتشار این سخنان با اعتراض های گسترده از جانب شهروندان لبنانی روبرو شد که موجب گردید هنیۀ از سخنان خود عقب نشینی کند و اعلام دارد که سازمان های فلسطینی، تنها از داخل این خاک اسلحه خود را به سوی اسرائیل نشانه خواهند گرفت.
بسیاری از اهالی لبنان حزب الله را متهم می سازند که موجب بدبختی و مصیبت آن کشور شده است. لبه تیز این انتقادها، به ویژه خطاب به حکومت اسلامی ایران بیان می شود که افراد حزب الله، در واقع به عنوان مزدوران آن در لبنان عمل می کنند.
درباره اوضاع لبنان، گزارش بیشتری را می شنویم
صدا
مقامات حکومت ایران نیز در روزهای اخیر بر شدت حملات لفظی خود علیه دوستی امارات با اسرائیل افزوده اند، ولی همچنان اعتراض های خود را در این دایره محدود می سازند و به اقدامات دیپلماتیک دست نمی زنند.