یک روز پس از آن که گروه های تروریستی در نوار غزه، به خونبارترین عملیات تعرضی علیه اسرائیل دست زدند، امروز نیز از ساعات پیش از ظهر تجمعات گسترده ای در طول خط مرزی اسرائیل با غزه آغاز شده که هر لحظه رو به افزایش می رود و حماس اعلام کرده است که قصد دارد یکصد هزار نفر و حتی شماری بالاتر از آن را در طول خط مرزی با اسرائیل متمرکز کند.
فلسطینیان می گویند که در حریان رویدادهای خشونت آمیز روز گذشته، ۵۹ تن از افراد آن ها کشته شده اند و حدود دو هزار تن زخمی شده اند. سربازان اسرائیلی دستور گرفته اند که امروز بکوشند در عین حفظ امنیت جدار مرزی، تا آنجا که ممکن است، شکیبایی در پیش گیرند. ولی آگاهان نظامی می گویند که حماس عمدا وضعی ایجاد می کند که افراد کشته شوند و به این وسیله بتواند علیه اسرائیل در صحنه بین المللی فعالیت کند.
روز گذشته حماس به گروهی از زنان و کودکان دستور داده بود به سوی جدار مرزی با اسرائیل به راه افتند.
تحلیلگران می گویند که حماس عمدا می خواهد وضعی ایجاد کند که محنت و رنج اهالی غزه افزایش یابد و شمار تلفات بالا رود تا شاید از حمایت جهانی برخوردار گردد.
یک نمونه دیگر از این سیاست غیرانسانی، انتشار تصویر یک نوزاد هشت ماهه توسط بخش بهداری غزه است که ادعا می کند این نوزاد، به علت استنشاق گازهای خفه کننده جان خود را از دست داده است. حماس توضیح نمی دهد که چگونه است که یک نوزاد هشت ماهه را به محلی می آورند که قرار است در آن جا تظاهرات خشونت باری رخ دهد و احتمال دارد که افرادی کشته یا زخمی شوند.
اقدام تعرضی دیگر حماس و سازمان های ترور علیه اسرائیل تلاش برای آتش زدن مزارع کشاوری در جنوب این کشور است. در روزهای اخیر، صدها بادبادک آتشزا و بادکنک هایی که ایجاد حریق می کنند،
به ارزیابی برخی از این تحلیلگران، حماس در تلاش خود برای حمایت بین المللی، به هدف در تنگنا قرار دادن اسرائیل، به طور جزیی موفق شده است: دولت های ترکیه و آفریقای جنوبی سفیران خود را به عنوان اعتراض از اسرائیل فرا خواندند و اکثر کشورهای اروپایی گناه کشته شدن افراد را به گردن اسرائیل انداختند و حق این کشور را در دفاع از مرزهای خود و مقابله با خشونتی که حماس آن را هدایت می کند، نادیده گرفتند.
امروز (سه شنبه) پرزیدنت امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه، با بنیامین نتانیاهو تماس تلفنی برقرار کرد و با او درباره انتقال سفارت آمریکا به اورشلیم و همچنین آشوب در غزه با او به گفتگو پرداخت.
پرزیدنت ماکرون یک بار دیگر مخالفت خود را با اقدام ایالات متحده بیان داشت و در مورد غزه، اسرائیل را به خشونت در ماجرای غزه متهم ساخت و از کشته شدن ده ها تن فلسطینی ابراز تاسف کرد و خواهان شکیبایی اسرائیل گردید.
رئیس جمهوری فرانسه در عین حال تاکید کرد که خود را نسبت به حفظ امنیت اسرائیل متعهد می داند.
تنها ایالات متحده بود که با انتشار بیانیه ای از جانب کاخ سفید، رفتار حماس را در به راه انداختن تظاهرات خشونت بار در مرز اسرائیل و این تهدید که یک میلیون نفر فلسطینی وارد خاک اسرائیل شده و به سوی مراکز جمعیتی این کشور پیش خواهند رفت، محکوم دانست.
حماس ادعا می کند که این تظاهرات “مسالمت آمیز” بوده، ولی توضیح نمی دهد که چرا خط مرزی را برای انجام آن انتخاب کرده بود. حماس همچنین این حقیقت را پنهان می سازد که با آتش زدن هزاران لاستیک، و در پوشش دود غلیظی که ایجاد شده بود، به افراد خود دستور داده بود به سوی مرز اسرائیل نزدیک شوند و به تیراندازی و یا پرتاب نارنجک دست بزند و زنان و کودکان را سپر بلای خود قرار دهند.
کشورهای عرب نیز ناچار شدند، برای ابراز همبستگی، حتی به صورت زیانی، با خانواده های کشته شدگان، بیانیه هایی صادر کردند. شددیاللحن ترین بیانیه متعلق به دولت عربستان سعودی بود که در ماه های اخیر گفته شده بود که تماس هایی با اسرائیل داشته است.
همچنین، حکومت خودگردان فلسطینی سه روز عزای عمومی اعلام کرد – و این در حالی که روز گذشته، در همان زمانی که حماس و گروه های تروریستی تظاهرات خونینی را در نوار مرزی غزه با اسرائیل به راه انداخته بودند، تظاهرات در کرانه باختری محدود بود و به صورت مسالمت آمیز برگزار شد.
این واقعیت که حماس می کوشد وضع غیرقابل تحملی برای اهالی غزه ایجاد کند، و زندگی را برای آنان به جهنم مبدل سازد، امروز (سه شنبه) یک بار دیگر ثابت گردید و آن هنگامی بود که صدها نفر فلسطینی از ورود کامیون های حامل اذوقه از اسرائیل به خاک غزه با عملیات خشونت بار جلوگیری کردند – و این در حالی که اسرائیل برای کاهش رنج و محنت اهالی غزه قصد داشتند این مایحتاج را به آن جا بفرستد.
آشوبگران فلسطینی، روز گذشته (دوشنبه)، گذرگاه مرزی را که از طریق آن هر روز یبیش از سیصد کامیون حامل آذوقه وارد غزه می شوند، به آتش کشیدند و تاسیسات آن را منهدم کردند. در یک ماه اخیر این سومین بار بود که چنین حمله ای صورت می گرفت.
اغتشاشگران فلسطینی دو روز پیش نیز تاسیسات انتقال گاز از اسرائیل به غزه را منفجر ساختند تا سوخت به اهالی غزه نرسد و محنت آن ها افزایش یابد.
مقامات نظامی و انتظامی ارزیابی می کنند که امروز (سه شنبه) شمار شرکت کنندگان در تظاهرات، هم در غزه و هم در کرانه باختری افزایش یابد. آن ها چند علت برای این ارزیابی مطرح می کنند که یکی از آن ها شمار بزرگ کشته شدگان روز گذشته است.
همچنین امروز، از دیدگاه فلسطینیان و اعراب “یَوم النَکبۀ” یعنی روز مصیبت نامیده می شود، زیرا طبق تقویم میلادی، مصادف با سالروز اعلام استقبال اسرائیل است. همچنین، آدینه پیش رو، نخستین جمعه ماه روزۀ رمضان می باشد که هر سال در چنین روزی، تظاهراتی علیه اسرائیل صورت گرفته است.
مردم غزه کار و زندگی ندارن که .یه سره ولن تو بیابون نعره بزنن لاستیک اتیش بزنن.والااین تصاویر از تلوزیون پخش میشد من فرصت نمیکردم نگاه کنم.اینا بیکارن جیبشونم پره پوله لابد.یا از این کارا امرار معاش میکنن
کسانی که برای خرابکاران غزه ای پیراهن چاک می کنند وقتی بشار اسد مردم بیدفاع سوریه راسلاخی می کرد کجا بودند؟ ۵۰۰۰۰۰ سوریه ای به دست بشار اسد و همدستانش کشته شدند، اعتراض کردید؟ فلسطینی ها در اردوگاه یرموک دمشق از گرسنگی مردند، آنجا اشکالی نداشت.؟
آقایان و بانوان محترم حقوق بشری! کمی انصاف داشته باشید.
مردم غزه با گرفتن چند دلاری از حماس که بودجه اش را ایران تامین میکند خود را به کشتن میدهند .
اسرائیل باید حماس را هر چه زودتر سرجای خودش بنشاند
اسرائیل تحت هیچ شرایط و قانونی نباید حتی یک قدم در مقابل تروریستهای فلسطینی عقبنشینی کند. منطق زور و خشونت تنها منطق کارامد در مقابل این افراد جانی است
نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران.
با نظر پدرام کاملا موافقم، چه کاری بهتر از این که دلار ایران رو بگیری و اتش بازی مسخره را بندازی،
مردم ایران یک روز نرن سر کار کلی قسطشون عقب میفته، ببین چطور مارو وابسته به دو قرونی که به عنوان حقوق بهمون میدن کردن
چرا واسه نظر دادن ای میل میخواهید نکنه با اطلاعات ایران همکاری دارین بعید نیس
درود بر مردو خان، مردی که با یک لنگه کفش میدوید و در آن سرمای سوزان در حالی که از دماغش قندیل آویزان بود شعار زنده باد آزادی سر میداد ، یادش زنده و راهش پر رهرو!!
من نمی فهمم چرا اسرائیل به اخبار خارجی توجه می کند.