فلسطینیان کنفرانس سرمایه گذاری در بحرین را تحریم کرده اند، ولی سه کشور عمده عربی در آن شرکت می کنند

فلسطینیان کنفرانس سرمایه گذاری در بحرین را تحریم کرده اند، ولی سه کشور عمده عربی در آن شرکت می کنند

با آن که حکومت خودگردان فلسطینی برگزاری همایش بین المللی سرمایه گذاری را که قرار است در بحرین برگزار شود، تحریم کرده و آن را توطئه ای برای پایمال سازی آرمان های فلسطینی دانسته، چند کشور عربی اعلام داشته اند که در آن شرکت خواهند کرد.

قرار است این همایش به ابتکار دولت ایالات متحده دو هفته دیگر در منامه پایتخت بحرین برگزار شود و هدف از آن بسیج چند میلیارد دلار سرمایه به هدف اجرای برنامه های گسترده آبادانی در نقاط فلسطینی نشین می باشد. ولی حکومت خودگردان فلسطینی ادعا می کند که دولت واشنگتن با این اقدام، می خواهد فلسطینیان را از اجرای آرمان ملی خود که همانا برپایی کشور مستقل فلسطینی به پایتختی شرق اورشلیم می باشد، باز دارد.

ایالات متحده در پاسخ می گوید که چنین قصدی ندارد و برنامه صلح آن کشور، به هدف پایان بخشیدن به نزاع دیرین فلسطینیان با اسرائیل، دارای دو بخش کاملا متمایز می باشد که یک بخش آن سیاسی و بخش دیگر اقتصادی است. از دیدگاه تدوبن کنندگان این طرح، در صورتی که سطح زندگی فلسطینیان بالا رود و از رفاه بیشتر برخوردار گردند، آسان تر می توانند با اسرائیل پای میز مذاکرات سیاسی بنشینند.

در روزهای اخیر مقامات دولت مصر، اردن و مراکش اطلاع داده اند که در کنفرانس اقتصادی منامه شرکت خواهند کرد. وزیر دارایی اسرائیل نیز در این همایش بین المللی حضور خواهد داشت.

در مقابل، حزب الله لبنان به نیابت از سوی حکومت اسلامی ایران تهدید کرده که کشورهای شرکت کننده در این کنفرانس، با عملیات انتقامی روبرو خواهند شد.

ملک عبدالله دوم پادشاه اردن، در توجیه علت شرکت خود در این کنفرانس گفت که دولتش می خواهد از همه جریانات مربوط به فلسطینی ها آگاه باشند و حضور اردن در این همایش در پائین ترین سطح خواهد بود. ملک عبدالله که بیش از نمی از ساکنان کشورش، فلسطینی هستند، گفت که او هرگز فلسطینیان را تنها نخواهد گذاشت و همیشه از منافع آنان دفاع خواهد کرد.

هنوز کشورهایی که ممکن است حاضر به سرمایه گذاری به هدف بهبود وضع رفاهی فلسطینیان باشند، برای شرکت در همایش ابراز آمادگی نکرده اند.

آگاهان سیاسی نسبت به امکان موفقیت چنین کنفرانسی زیاد خوش بین نیستند. آن ها در مورد طرح صلح آمریکاییان می گویند که بعید می نماید فلسطینیان با راهکاری که ایالات متحده در آن مطرح سازد، موافقت کنند. آن ها به طعنه می گویند که پرزیدنت ترامپ طری صلح خود را “معامله قرن” نام نهاده، ولی حتما منظورش قرن آینده بوده است.