فلسطینی ها از طریق کشورهای عرب، می خواهند امتیازات بیشتری در چارچوب طرح صلح آمریکا بگیرند

به دنبال دیداری که وزیران خارجه برخی کشورهای عرب با مقامات ارشد اتحادیه اروپا داشتند و طرح صلح پیشنهادی از جانب ایالات متحده را با آنان در میان گذاشتند، روزنامه عرب زبان الحیاه امروز (پنجشنبه) نوشت که کشورهای عرب از اروپائیان خواسته اند بر ایالات متحده فشار آورند که کشور مستقل فلسطینی در مرزهای پیش از جنگ شش روزه سال ۱۹۶۷ برپا شود.

روزنامه عرب زبان دیگر به نام الشرق الاَوسَط چاپ لندن، در شماره روز گذشته (چهارشنبه) نوشته بود که به موجب طرح صلح ایالات متحده که هنوز تدوین آن تکمیل نشده، آبادی های بزرگ اسرائیلی در کرانه باختری باقی خواهد ماند و تنها آبادی های کوچک و دور دست برچیده خواهد شد.

هنوز معلوم نیست که این گزارش ها تا چه حد دقیق باشد. ولی بعید نیست که در دیدار دو روز پیش در بروکسل، خانم فدریکا موگرینی سرپرست سیاست خارجی اتحادیه اروپا برخی جزئیات مربوط به طرح صلحی را که هم اکنون در واشنگتن تهیه می شود، به آگاهی وزبران خارجه عرب رسانده است.

در این دیدار دبیرکل اتحادیه عرب نیز حضور داشت.

روزنامه الحیاه نوشت که رهبران کشورهای عرب همچنین از اتحادیه اروپا درخواست کرده اند از پرزیدنت ترامپ بخواهد که شرق اورشلیم پایتخت کشور مستقل فلسطینی باشد.

به گزارش روزنامه الشرق الاوسط ، برنامه پیشنهادی ایالات متحده آن است که بخش باستانی اورشلیم که دیوارهای بلند آن را احاطه می کند، به مدیریت بین المللی سپرده شود و فلسطینیان بتوانند پایتخت خود را در بخش شرقی شهر برپا کنند که هنوز حدود آن مشخص نشده است.

نبیل شَعث مشاور رهبر حکومت خودگردان فلسطینی در امور بین المللی در این هفته گفته بود که دولت مستقل فلسطینی بدون تسلط بر شرق اورشلیم و حاکمیت بر نوار غزه و حکومت بر سراسر کرانه باختری برپا نخواهد شد.

به گفته برخی محافل آگاه، اکنون کشورهای عرب می کوشند این خواسته ها را بر دولت پرزیدنت ترامپ بقبولانند و برای این منظور انتظار دارند که کشورهای اروپایی به آن ها کمک کنند.

هفته پیش، به دنبال دیدار گروهی از وزیران خارجه عرب با بلندپایگان فرانسوی، خبری انتشار یافت که به موجب آن اروپائیان به ایالات متحده هشدار داده اند که مبادا فقط به فکر حمایت از اسرائیل باشد و از دادن امتیارات به فلسطینیان غافل گردد.

آگاهان می گویند: اگر گزارش دیروز نیویورک تایمز درباره جزئیات طرح صلح ایالات متحده درست باشد، بسیاری از خواسته های فلسطینیان بی جواب خواهد ماند. به موجب این گزارش، دولت مستقل فلسطینی ارتش نخواهد داشت و نباید به جنگ افزار سنگین مجهز گردد.

همچنین، در حالی که فلسطینیان می گویند که سراسر کرانه باختری، تا مرز پیشین اسرائیل باید به آن ها سپرده شود، به طرح صلح آمریکایی، به نحوی که در نیویورک تایمز بازتاب یافته، آبادی های بزرگ اسرائیلی نشین در کرانه را در حاکمیت اسرائیل باقی می گذارد.

در مورد سرنوشت نوار غزه، در برخی گزارش ها آمده است که آمریکائیان توصیه می کنند مدیریت این سرزمین به مصر و ارتش آن کشور سپرده شود.

تا پیش از جنگ شش روزه در سال ۱۹۶۷ نوار غزه تحت نظارت مصر قرار داشت، ولی بخشی از خاک آن کشور به شمار نمی آمد.

 

2 دیدگاه‌

  1. نبوّت انبیاء اسرائیل در تنخ در خصوص جمع شدن مجدّد قوم در سرزمین آباء و اجدادی و اتمام دورۀ طویل پراکندگی در جهان، حاکی از تثبیت و استمرار امداد خداوند بر قوم برگزیدۀ خویش و افزایش روز افزون اقتدار نظامی و اقتصادی دولت یهودی دارد. خدای یعقوب بر توطئه های دشمنان یهود می خندد، و هیچ یک از نقشه هایی که علیه اسرائیل طراحی می شود به ثمر نخواهد نشست. بدخواهان اسرائیل آرزوهای شومشان را به گور خواهند برد. خدای اورشلیم تا به ابد سلطنت می نماید. نام خداوند در جهان و در میان امّت ها متعال، و سلامتی بر قوم او اسرائیل باد. آمین.

Comments are closed.