با تحریم شدن ظریف از سوی جناح های تندرو حکومت ایران فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران برای دلجویی با او به دیدار وی رفته و گفت: از اینکه به دلیل انتساب به رهبر جمهوری اسلامی مورد غضب و دشمنی آمریکا قرار گرفته است جای تبریک دارد.
پاسدار قاسم سلیمانی افزود: این تحریم ها نشانه آن دانست که او به دید وی تاثیری عمیق بر افکار عمومی و به ویژه مردم آمریکا دارد.
این در حالی است که شمار زیادی از تندروهای حکومت ایران و نزدیکان علی خامنه ای علیه ظریف واکنش های زیادی را در فضای اجتماعی نشان داده اند و تحریم محمد جواد ظریف را نتیجه مذاکره پنهانی با مقامات آمریکا دانستهاند.
وزارت خزانهداری آمریکا ۶ روز پیش در بیانیهای اعلام کرد، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، را مورد تحریم قرار داده است.
حسن روحانی رئیس جمهوری ایران نیزدر همین رابطه در دیدار با ظریف گفت: سیاست خارجی مربوط به کل ملت ایران است
وقتی می گوییم سیاست خارجی یعنی نحوه تعامل کل یک ملت و یک کشور با بیرون و دیگران، سیاست خارجی نمی تواند سیاستی باشد که مربوط به یک جناح یک حزب یک جمع باشد، سیاست خارجی مربوط به کل ملت ایران است .
وی افزود: مردم را نباید از هم جدا کنیم در اینصورت ملتی نخواهیم داشت .ملت ما مستقل است و در همه مجامع جهانی وقتی ما حرف میزنیم، میدانند ما به عنوان نماینده ملتمان حرف میزنیم و نه نمایندگی شرق و غرب و این و آن ملت.
روحانی گفت: وزیر خارجه ما وقتی حرف میزند به عنوان نماینده ملت ایران حرف میزند اما تصمیم نهایی و دستور نهایی به عهده رهبری است.
رئیسجمهوری حکومت ایران افزود: کارشناس امین آنجایی که باید مشورت بدهد، باید آنچه میفهمد، تشخیص میدهد و تقاضای مشاور امین میکند، حرف خود را به صراحت بزند؛ هرچند ممکن است آن حرف که به رئیسجمهوری میزند، خوشایند نباشد. اگر خوشایند این و آن باشد از امانت خارج میشویم.
وی گفت: وزارت خارجه دو جا امانتدار هستند. سفیر، وزیر و معاون وزیر باید در جمع نظر کارشناسیاش را بدهد؛ مخصوصا ظریف که یک نخبه و مجتهد سیاسی است. برخیها در سیاست درس خوانده و تجربه هم دارند ولی به مقام اجتهاد نرسیدند ولی وزیر امروز خارجه ما یک مجتهد سیاسی است.
تا باشه از این شادیھا باشه۰ صد سال به این سالھا۰ خدا را سپاس۰