قرنطینه در یک شهر مرکز اسرائیل با دقت اجرا می شود و ممکن است در چند نقطه دیگر نیز برقرار گردد

برای نخستین بار، یک شهر مرکز اسرائیل تحت قرنطینه کامل درآمده و با توجه به تجربه ای که از این کار به دست آید، ممکن است شهرها و یا محله های دیگری نیز مورد قرنطینه قرار گیرد. شهر بنه براک در حومه تل آوید که همه ۲۱۰ هزار نفر ساکنان آن افراد مذهبی اولترا ارتدوکس هستند، از دو روز پیش مورد قرنطینه قرار گرفته و ورود و خروج به شهر، جز در موارد استثنایی ممنوع شده و اکنون ممکن است وزارت بهداشت اسرائیل همین تجربه را در مورد شهرها و محله های دیگری که کانون شیوع کورونا تشخیص داده شده، به اجرا بگذارد.

اکثر نقاطی که در این لیست احتمالی قرار گرفته اند، شهرها و یا محله های مذهبی نشین هستند که اهالی از وخامت ویروس اطلاع کافی نداشته اند و با اتکا به ایمان مذهبی، بر این باور بوده اند که اگر به رفتن به کنیسا (نیایشگاه یهودیان) ادامه دهند از آسیب مصون خواهند بود. بسیاری از آنها، همچنان به همایش های بزرگ ادامه داده بودند که به کانون شیوع کورونا مبدل گردیده بود.

یک گروه دو هزار نفره از سربازان ارتش اسرائیل برای اجرای مقررات منع آمد و شد در ورودی ها و خروجی های شهر بنه براک، افراد پلیس را همراهی می کنند.

در داخل شهر، گرچه آمد و شد مردم بسیار کمتر شده، ولی شماری از فروشگاه ها، به ویژه فروشگاه های آذوقه و لوازم ضروری دیگر همچنان باز است.

بسته شدن جاده اصلی که به بنه براک می رسد، راه بندان های بزرگی را در داخل تل آویو و شهرک های اطراف آن به وجود آورده است.

در اورشلیم یک گروه کوچک از یهودیان افراطی، همچنان به مخالفت با مقررات قرنطینه ادامه می دهند. کودکان و نوجوانان این گروه، برای بار سوم، خودروهای آتش نشانی را هدف سنگ باران قرار دادند.

نزدیک بودن ایام عید پسح، عید ازادی و بهار یهودیان که از شامگاه روز چهارشنبه آغاز می شود، مشکلات زندگی را به ویژه برای مذهبیون کشور دشوارتر ساخته است. در این عید، یهودیان نان فطیر می خورند و باید محل سکونت آنان به طور کامل نظافت شود تا اثری از نان غیر فطیر یافت نگردد.

رساندن آذوقه به خانواده ای مذهبی در بنه براک و شهرهای دیگر نیز یکی از رسالت های دشوار ارتش و نیروهای دیگر کشور می باشد.

وزارت بهداشت مایل است که محله مذهبی نشین اورشلیم و همچنین محله های فلسطینی نشین که شمار زیادی از مبتلایان به کورونا در آنجا تشخیص داده شده، مورد قرنطینه قرار گیرد. ولی هنوز اجازه اجرای آن داده نشده است.

در شبانه روز اخیر، سه تن دیگر از بیماران در اسرائیل فوت کرده اند که همگی افراد مسن و دارای بیماری های قبلی بوده اند. شمار قربانیان تا پیش از ظهر امروز به ۴۷ تن رسیده و ۱۲۶ نفر نیز با وضع وخیم در بیمارستان بستری هستند که تلاش پزشکان برای نجات جان آنان ادامه دارد.

در مجموع، شمار مبتلایان در اسرائیل به هشت هزار تن رسیده است که در شبانه روز اخیر ۱۶۷ تن افزایش نشان می دهد.

کارشناسان بر این باورند که از شتاب گسترش کورونا کاسته شده، ولی هنوز راه درازی در پیش است.