قطعی برق و تاثیرات مخرب آن بر اقتصاد ایران در ماههای آینده

خاموشی گسترده و قطعی برق در کشور باعث ضرر و زیان مالی زیادی به مردم و صنایع کشور شده است. قطعی برق در بعضی از استانها ۳ تا۴ ساعت طول می‌کشد. خاموشی‌ها خسارت‌های جبران‌ناپذیر به صنایع کشور وارد کرده است.

بن‌بست اقتصادی، رکود ناشی از کرونا و قطعی برق صنایع کشور را به سمت نابودی سوق می‌دهد. صنایع کشور و تولیدکنندگان در نبود حمایت دولت دیگر توانی برای ادامه مسیر ندارند.

رئیس هیات مدیره شرکت تعاونی تولیدکنندگان فرآورده‌های آرایشی به نقش مخرب قطع برق بر صنایع اشاره کرد. او گفت: «به طور کلی قـطع بـرق بر همه صنایع اثر مخرب می‌گذارد. صنایع بهداشتی هم مانند سایر صنایع نیاز به ابزار‌های لازم جهت تولید دارد. اگر در این روند دچار کاستی شود قطعاً موضوع بهداشت و سلامت مردم را دچار مشکل خواهد کرد.»

قطعی برق صنایع بدون توجه به تاثیرات منفی آن

زمانیکه تولیدکنندگان قادر به اجرای تعهدات‌شان نباشند، در روند تولید و توزیع محصولات بی‌نظمی ایجاد می‌شود. زمانیکه عرضه کمتر از تقاضا باشد خواه ناخواه باعث گرانی اجناس می‌شود. همچنین با قـطع بـرق بدلیل از کار افتادن تهویه احتمال ابتلای کارگران به کرونا و بیماری‌های تنفسی بیشتر می‌شود.

دولت به جای رفع کمبود برق اقدام به قـطع بـرق صنایع بدون توجه به تاثیرات آن می‌کند. عضو هیات نمایندگی اتاق بازرگانی تهران در مصاحبه با اقتصاد۲۴ (۱۸تیر۱۴۰۰) به عواقب این کار اشاره کرده است. وی تصریح می‌کند: «متأسفانه در کشور ما کمبود برق را با قـطعی برق صنایع جبران می‌کنند. در حالیکه باید به سرنوشت و آینده صنعت توجه شود و به راحتی برق واحد‌های تولیدی و شریانی کشور قطع نشود.»

خسارت‌های قطعی بـرق بر پیکره صنایع

قطـع بـرق در این مدت خسارت زیادی به پیکره صنایع کشور وارد کرده که هنوز عوارض آن نمود بیرونی پیدا نکرده است. در ماه‌های آینده کشور شاهد بروز مشکلاتی در زمینه توزیع، کمیابی اجناس و گران شدن قیمت‌ها خواهد بود. با خالی شدن انبارها و کمبود عرضه، تقاضا بشدت بالا خواهد رفت. ضربات قـطعی بـرق به حدی است که تا سالها صنایع کشور نتوانند آنرا به راحتی جبران کنند.

اتلاف زمان و کاهش شدید تولید و خراب شدن مواد اولیه و تولیدی بدلیل قطـع بـرق خسارات آشکاری به ارکان اصلی صنایع وارد کرده است. تبعات این خسارات ماه‌های آینده در اقتصاد کشور نمایان می‌شود.