مرکز رسانه قوه قضاییه حکومت ایران، اعلام کرد: خبرهای منتشره در فضای مجازی مبنی بر تایید حکم اعدام روح الله زم مدیر سابق «آمدنیوز» نادرست است.
احمد مرتضوی مقدم، رئیس دیوانعالی کشور روز گذشته( سهشنبه) به رسانهها اعلام کرد که رای مربوط به روحالله زم صادر شده و به زودی اعلام میشود.
یادآور می شود که روح الله زم در مهرماه سال ۹۸ و پس از سفر به عراق دستگیر و به ایران منتقل شد. او که به اتهام «افساد فیالأرض» به اعدام محکوم شده، از دیوانعالی تقاضای فرجام کرده است.
غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه نیز بیشتر از ارسال پرونده روح الله زم به دیوان عالی کشور خبر داد.
غلامحسین اسماعیلی، درباره پرونده روح الله زم گفت: “پرونده زم به دیوان عالی ارسال شده و منتظر اعلام نظر آنها هستیم. امیدواریم دیوان در آینده نه چندان دور نظر خود را بگوید”.
دبیر دریابیگی بلوردی، وکیل مدافع روح الله زم نیز اعلام کرده بود که در تاریخ ۱۸ تیرماه به حکم اعدام موکلش اعتراض کرده و درخواست فرجام داده است ..
محمدعلی زم، پدر روح الله زم، مسئول کانال تلگرامی «آمدنیوز» که به اعدام محکوم شده است، نیز پیشتر گفته بود که این حکم را «غیرقانونی» را می دانم و تاکید کرد که فرزندش در جریان محاکمه «از ابتداییترین حقوق خود» محروم مانده است.
پدر روح الله زم که برای برای بیش از دو دهه ریاست حوزه هنری را بر عهده داشته است، در شبکه اجتماعی اینستاگرام نوشت که روح الله زم در جریان دادگاه «هیچ اختیاری برای دفاع کامل و جامع» از خود نداشته و این حق با «بخشنامه یک مقام قضایی به نفع تحقیقات جانبدارانه ضابطان و بازپرسان سلب گردیده است».
محمدعلی زم در ادامه متن خود به نقل از وکیل روح الله زم نوشته که در ملاقات او با موکلش «همیشه یک یا دو نفر از ضابطین حضور یافته» و گفتوگوهای این دو را گوش کردهاند که همین باعث میشده روح الله در بیان خود «دچار نوعی تردید و دودلی و سردرگمی باشد».
آقای زم سپس عنوان کرده که این مدت فرزندش از ملاقات با خانواده محروم مانده و از این حق خود نیز نتوانسته است برخوردار شود.
مسئولان حکومت ایران روحالله زم و کانال تلگرامی «آمدنیوز» را همچنین متهم کردهاند که به ویژه در جریان اعتراضهای دیماه ۹۶، مردم را به خشونت تشویق میکردند.
در همین رابطه گزارشگران بدون مرز حکم دادگاه بدوی برای روحالله زم را «غیر قابل پذیرش» و دادگاهش را «ناعادلانه» خوانده است.
روح الله زم پیشتر توسط دادگاه انقلاب تهران در کنار سایر مجازاتها به اعدام محکوم شد.