علی باقری کنی دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه ایران قطعنامه حقوق بشری پارلمان اتحادیه اروپا درباره اعدام روح الله زم و وضعیت زندانیان دو تابعیتی از جمله احمدرضا جلالی را “باج خواهی”، “وقاحت” و “گستاخی” خواند.
باقری کنی در ادامه افزود: «اروپاییها وقاحت و گستاخی را به آنجا رساندهاند که به یک مجرم که علاوه بر جاسوسی، نقش موثری در ترور دانشمندان هستهای ایران داشته و در حالی که در زندان به سر میبرد، تابعیت سوئدی میدهند».
پارلمان اروپا در نشست دو روز پیش خود قطعنامه ای حقوق بشری علیه حکومت ایران را تصویب کرد که در ان اعدام روح الله زم، موسس و مدیر کانال تلگرام “آمدنیوز” را محکوم کرده و خواستار استفاده از مکانیسم تحریم حقوق بشری علیه ایران شده است.
زندانیان دو تابعیتی و نقض حقوق آن ها از جمله در مورد احمدرضا جلالی، محقق ایرانی-سوئدی، و خطر اجرای حکم اعدام او نیز در بخش های دیگری از این قطعنامه مورد انتقاد قرار گرفته است. اروپا در این زمینه دادگاه جلالی را “شدیدا غیرمنصفانه” دانسته و خواستار لغو حکم اعدام شده است.
همچنین در این قطعنامه به موارد دیگری از این دست از جمله فریبا عادلخواه، محقق فرانسوی-ایرانی، ناهید تقوی، شهروند ایرانی- آلمانی، نازنین زاغری و کامیل احمدی، شهروندان بریتانیایی-ایرانی، اشاره شده و رویه دادرسی و عدم دسترسی آنها به خدمات کنسولی مورد اعتراض قرار گرفته است.
اروپا خواستار آزادی فوری و بدون قید روزنامه نگاران، فعالان مدنی، حامیان محیط زیست و فعالان حقوق بشر شده است.
میچل باچله کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز از اقدام ایران در اعدام روح الله زم روزنامهنگار مخالف رژیم ابراز شوکزدگی کرده و از تهران خواست تا متوسل شدن “فزاینده و نگران کننده” این رژیم به مجازات اعدام را متوقف سازد.