روزنامه فرانسوی لوموند در یک گزارش تحلیلی درباره اوضاع ایران، پرسید: پشت پرده سکوت و بندبازی خامنهای، حفظ تعادل میان جناحهای رژیم و تبعیت روحانی از مجلس نهفته است
تحلیلگر رادیو پیام اسرائیل یادآوری می کند که این رفتار علی خامنه ای، دقیقا شبیه سیاستی است که روح الله خمینی در برابر دو جناح موسوم به تندرو و میانه رود حکومت در پیش گرفته بود و یکی را به جان دیگری می انداختند و سپاس میانجیگری می کرد تا بتواند پایه های قدرت خود را مستحکم سازد. او در واقع از تئوزی “تفرقه انداز و حکومت کن” پیروی می کرد.
لوموند روزنامۀ عصر پاریس در گزارشی با اشاره به آخرین سخنرانی علی خامنهای، در جمع نمایندگان مجلس خبرگان، نوشته است که خامنهای در این سخنرانی تلاش کرد تا تنش به وجود آمده میان مجلس و دولت را بر سر مصوبۀ مجلس یعنی توقف اجرای پروتکل الحاقی کاهش دهد و با سکوت خود دربارۀ توافق امضاء شده میان دولت روحانی و آژانس بینالمللی انرژی اتمی رضایت خود را نیز اعلام کند.
این روزنامه فرانسوی نوشته است : در واقع خامنهای قصد ندارد در حال حاضر با روحانی مخالفت کند و میداند که روحانی در پی به دست آوردن وقت برای نجات برجام است که با خروج آمریکا از آن و فشارهای حداکثری این کشور بر تهران سخت ضعیف و شکننده شده است.
لوموند در ادامه افزوده است که بر غم سکوت خود خامنهای در عین حال کوشید با بندبازی در ستایش مصوبۀ مجلس برای کاهش بیشتر تعهدات ایران به برجام و به ویژه اعمال محدودیت بازرسی از تاسیسات اتمی و نظامی این کشور سخن بگوید.
خامنه ای مصوبۀ مجلس را خوب توصیف کرد و دولت را به اجرای کامل آن فراخواند و تاکید کرد که اختلافات مجلس و دولت باید بدون نفاق خاتمه یابد و در آخر سر هم برای جلب نظر جناح تُندروی رژیم تاکید نمود که غنی سازی اورانیوم در صورت نیاز با غلظت شصت درصد نیز صورت خواهد گرفت.
لوموند نگاشته است که علی واعظ، مدیر تحقیق دربارۀ ایران در “گروه بینالمللی بحران” در آمریکا، نیز در این باره گفته است : “طنز قضیه این است که اوضاع ایران و آمریکا انعکاس یا همسان یکدیگر هستند. دولتهای دو کشور آرزو می کنند میتوانستند با فشردن یک دکمه برجام را از نو احیاء کنند، اما هر دو دولت با اجبارهای سیاستهای داخلی خود روبرو هستند.”