مادران قربانیان هواپیمای اوکراینی خواستار محاکمه حاجی‌زاده شدند

خانواده‌های کشته‌شدگان هواپیمای اوکراینی با انتشار ویدیویی خواهان محاکمه و مجازات فرمانده نیروی هوافضای سپاه شدند و اعلام کردند که چرا فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران ، هنوز محاکمه و از کار خود برکنار نشده است؟؟

این مادران با انتشار ویدئویی، به نقش فرمانده هوافضای سپاه در این فاجعه پرداختند و اعترافات او را سند لازم برای محاکمه او دانستند. آنها از اینکه حاجی‌زاده بعد از گذشت یک سال، نه‌تنها هنوز محاکمه نشده، بلکه حتی از کار خود برکنار نشده، ابراز ناراحتی و خشم کردند و این کار را تلویحاً نوعی توهین آگاهانه به خود دانستند.

هواپیمای اوکراینی، دی ماه سال گذشته که از تهران عازم کی‌یف بود مورد هدف دو موشک سامانه پدافندی سپاه پاسداران،  قرار گرفت و سرنگون شد و همه ۱۷۶ سرنشین آن کشته شدند.

پس از این ماجرا تا سه روز مسئولان و فرماندهان سپاه این مسئله را انکار کردند و آن را یک سقوط بر اثر نقص فنی عنوان کردند. اما پس از انتشار فیلم‌ها و تهدید کشورهای خارجی مبنی‌بر انتشار اطلاعاتی که در دست دارند، به‌ناچار جمهوری اسلامی مسئولیت سرنگونی هواپیما را پذیرفت.

همزمان سپاهی  امیرعلی حاجی‌زاده، با حضور در برابر دوربین‌های تلویزیونی مسئولیت سرنگونی را برعهده گرفت و آمادگی خود برای هر تصمیمی را اعلام کرد.

بااین‌حال گویا از ابتدا اراده‌ای برای محاکمه و دادخواهی بازمانده‌های کشته‌شدگان فاجعه سرنگونی هواپیمای اوکراینی وجود نداشته است و آنها پس از گذشت یک سال، همچنان در پی دادخواهی خون عزیزان خود هستند.

در طول این مدت صداوسیما بی‌توجه به دادخواهی خانواده کشته‌شدگان شلیک موشکی سپاه به هواپیمای مسافربری، از فرمانده هوافضای سپاه، به مثابه یک قهرمان تجلیل کرد.

همچنین، امیر‌علی حاجی‌زاده نیز در آخرین سخنان خود، به  ماجرای حمله موشکی سپاه به پایگاه عین‌الاسد پرداخت اما هیچ اشاره‌ای به سرنگونی هواپیمای اوکراینی و اعترافات تلویزیونی قبلی خود نکرد.

حسن روحانی هم  در مورد سرنگونی هواپیمای اوکراینی گفت: «این یک حادثه بسیار تلخ، دردناک باورنکردنی بود که از اشتباه یک فرد نشأت گرفت و آن اشتباه هم از بی‌تدبیری یک جمع نشأت گرفت».

دادستان نظامی استان تهران نیز در مورد متهمان شلیک به هواپیمای اوکراینی، آن‌ها را “مقصران” سانحه خواند و گفت که افرادی از جهت “بی‌احتیاطی و بی‌مبالاتی و عدم رعایت نظامات و مقررات” متهم شناخته شده‌اند. او افزود در حال حاضر تنها یک متهم در بازداشت است و بقیه با تودیع وثیقه و سایر قرار‌های مناسب آزاد شده‌اند.

شکرالله بهرامی، رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح نیز سال گذشته  از ادامه بازداشت “یک نفر” در این پرونده خبر داده بود.

از سوی دیگر، ستاد کل نیرو‌های مسلح اعلام کرد که با خطای اداری مقصران در این پرونده برخورد کرده و افرادی را که مرتکب تخلفاتی مانند “بی‌مبالاتی و عدم اجرای صحیح دستورالعمل‌ها و مقررات” شده بودند، از مسئولیت خود عزل یا “تنزیل درجه نظامی” داده است.

این سخنان در حالی مطرح می‌شود که افرادی که سمت‌های بالایی در این مورد داشتند، همچنان در پست‌های قبلی خود به فعالیت ادامه می‌دهند.

در همین رابطه، غلامعلی جعفرزاده نماینده پیشین مجلس نیز  گفته بود: «اگر فشار غربی‌ها و اطلاع‌رسانی مردم و فیلم‌هایی که در فضای مجازی منتشر شد نبود، شاید آقایان اصلاً واقعیت را نمی‌گفتند. اینکه می‌گویند آرزوی مرگ کردیم حرف است. اینها باید استعفای دسته‌جمعی دهند و همه نیز باید بدون‌بروبرگرد محاکمه شوند».