ماکرون برای دیدار با احمد الشرع چه شروطی تعیین کرد؟

امانوئل ماکرون میگوید که تحت شرایطی در صورت ارائه تضمین‌های لازم، آماده میزبانی از احمد الشرع، رئیس جمهوری موقت سوریه در پاریس است.

وی که روز جمعه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با جوزف عون، رئیس‌جمهوری جدید لبنان سخن می‌گفت سه شرط اساسی را برای پیشبرد گفت‌وگوها با دولت سوریه مطرح کرد.

رئیس جمهوری فرانسه در این خصوص به مواردی چون تشکیل دولتی فراگیر که تمامی اقشار جامعه مدنی سوریه را نمایندگی کند، مبارزه قاطع با تروریسم و تضمین امنیت برای بازگشت پناهندگان به سوریه اشاره کرد.

بدین ترتیب میزبانی پاریس از احمد الشرع آنگونه که آقای ماکرون گفته مشروط بر آن است که دولت او تمامی مولفه‌های جامعه مدنی را در بر بگیرد و امنیت لازم را برای بازگشت پناهندگان فراهم کند.

رئیس جمهوری فرانسه در این خصوص تأکید کرد: «بسته به تحولات هفته‌های آینده، ما کاملاً آماده ادامه این گفتگو و پذیرایی از رئیس جمهور انتقالی هستیم. هفته‌های آینده برای راستی‌آزمایی این موضوع تعیین‌کننده خواهد بود. اما مذاکراتی که تاکنون داشته‌ایم کاملاً مثبت بوده است.»

روسای جمهور فرانسه و لبنان پیش از این از طریق ویدئو کنفرانس با رهبر سوریه و همچنین همتایان خود در قبرس و یونان گفتگو کرده و طی این گفتگو‌ها به موضوع بازگشت پناهندگان سوری پرداخته بودند.

امانوئل ماکرون با تاکید بر اهمیت این موضوع گفت: «این مسئله برای کشوری مانند لبنان و همچنین برای کل منطقه اساسی است.»

امانوئل ماکرون تصریح کرد: «بازگشت پناهندگان مستلزم وجود یک نمایندگی سیاسی فراگیر است که تمامی اقشار جامعه مدنی را شامل شود. رئیس جمهوری سوریه این تعهد را داده و انتظار می‌رود فردا (شنبه) جزئیات مربوط به آن را اعلام کند.»

او همچنین خواستار «بسیج جامعه بین‌المللی» برای تدوین «چارچوبی پایدار» به منظور بازگشت پناهندگان، با در نظر گرفتن جنبه‌های اجتماعی- اقتصادی آن شد و تاکید کرد: «افزون بر این، تامین امنیت همه سوری‌ها در سرزمین خودشان ضروری است.»

گذار در سوریه پس از به قدرت رسیدن ائتلافی به رهبری احمد الشرع که به بیش از نیم قرن حکومت بلامنازع خاندان اسد پایان داد، همچنان دشوار و پیچیده به نظر می‌رسد.

در هفته‌های اخیر، غرب این کشور صحنه کشتارهای هولناکی بوده است که عمدتاً جامعه علوی را هدف قرار داده است.

بر اساس گزارش سازمان‌های غیردولتی، این خشونت‌ها تلفات سنگینی به بار آورده و بیش از ۱۰۰۰ نفر طی آن جان خود را از دست داده‌اند.

خبرنگارانی که اواسط ماه مارس به این مناطق رفته بودند، وضعیت هولناکی را از شرایط موجود در آنجا گزارش کردند: انبوه اجساد قربانیان و پر شدن گنجایش سردخانه‌ها صحنه‌های فاجعه‌باری را به بار آورده بود.