پس از آنکه ساموئل پتی، دبیر تاریخ یکی از مدارس حومۀ پاریس، توسط یک اسلام گرای چچن، در خیابان سر بریده شد پلیس فرانسه امروز (دوشنبه ) به دستور رئیس جمهوری فرانسه، امانوئل ماکرون، عملیات گسترده ای را در این کشور علیه ده ها نفر از اعضای جریانات اسلام گرا آغاز کرد.
به گزارش رادیو فرانسه، افراد دستگیر شده در عملیات پلیس لزوماً ارتباط مستقیمی با قتل ساموئل پتی نداشته اند. اما، همگی آنان از اسلام گرایان افراطی تحت نظر سرویس های امنیتی فرانسه هستند که از طریق شبکه های اجتماعی خشونت و تنفر را در این کشور ترویج می کنند.
مکرون تصمیم گیری دربارۀ این عملیات رادر شورای دفاع کشور مطرح و گفت : “از این پس اسلامگرایان نباید خواب راحت در کشور ما داشته باشند.”
مردم فرانسه در حمایت از آزادی بیان و گرامیداشت یاد معلم تاریخ به قتل رسیده، در پایتخت این کشور گرد هم آمدند.
مقتول با نام «ساموئل پتی»، معلم ۴۷ ساله تاریخ در یکی از دبیرستانهای حومه پاریس بود که چند روز پس از نشان دادن کاریکاتورهای پیامبر اسلام، خارج از مدرسه و در روز روشن با چاقو به قتل رسید.
شاهدان عینی، در این باره می گویند: فرد مهاجم هنگام بریدن سر معلم تاریخ با چاقو، فریاد «الله اکبر» سر داده بود. دقایقی پس از این جنایت گشت پلیس فرد مظنون را ۱۸که ساله وزاده مسکو و چچنیتبار بود به ضرب گلوله از پا درآورد.
گفته شده است که عبدالله در فضای مجازی و حساب کاربری توییتر ش با اسم مستعار «الانصار» مطلب مینوشت. او بلافاصله پس از انجام حمله تروریستی در حساب توییتری دیگری تصویری از سر بریده ساموئل پاتی را به همراه پیامی کوتاه همرسان کرد. در حساب توییتری الانصار هم که اکنون حذف شده است، حدود ۴۰۰ پست همرسان شده بود.
این قاتل جوان در شبکههای اجتماعی مرتبا جملاتی از قرآن و نیز مطالب دیگری را با این مضمون که دولت عربستان «کافر» است، همرسانی میکرد.
فالوئرهای او حدودا صد نفر بودند که بسیاری از آنان را افراد عضو جامعه چچنیهای فرانسه تشکیل میدادند و به نوشته لوبس، برخی از آنان به مطالبی درباره بنیادگرایی اسلامی ارجاع میدادند. بسیاری از فالوئرهای عبدالله از روز جمعه به بعد حساب خود را حذف کرده یا تغییر دادهاند.