مایک پمپئو: آشکارترین ناقضان آزادی مذهبی در جهان،  ایران، چین، و کره شمالی است

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در سالروز  جهانی آزادی مذهبی با انتشار بیانیه ای در تارنمای وزارت خارجه آمریکا نوشت: «بیست و دو سال پیش در چنین روزی، ایالات متحده آمریکا با تصویب قانون بین المللی آزادی مذهبی سال ۱۹۹۸، بار دیگر بر تعهد خود به ترویج و دفاع از حق اساسی آزادی مذهبی برای تمامی مردم در همه جا مهر تأیید زد».

او گفت:  «امروز آشکارترین ناقضان آزادی مذهبی در جهان – چین، جمهوری اسلامی ایران، و کره شمالی- اقدامات قهری خود را برای ساکت کردن مردم خود تشدید کرده‌اند. از آن بدتر، چین تلاش کرده است تا تمامی اشکال ایمان و عقیده را که با خط مشی حزب کمونیست چین هم‌سو نیست از بین ببرد.»

پمپئو در ادامه افزود: «دولت ما، که حاصل بینش بنیانگذاران آمریکا است، درک‌ می‌کند که یک فرد، فارغ از دین و اعتقاداتش، باید بتواند آزادانه زندگی خود را بر اساس وجدان خویش بسازد. آزادی مذهبی و سایر مضامین کرامت انسانی، یک اولویت اصلی سیاست خارجی ایالات متحده است – و همیشه نیز خواهد بود. و دنیا به این موضوع پی برده است.»

در این بیانیه آمده است : از زمان راه‌اندازی‌ «اتحاد بین المللی آزادی مذهبی یا عقیده» در ماه فوریه سال ۲۰۲۰، سی‌ویک کشور به این شبکه از همفکران که برای بررسی چالش‌ها در سراسر جهان تشکیل شده است ابراز تعهد کرده‌اند.

پمپئو گفت: چندین‌ کشور از زمان شیوع ویروس کرونا افرادی را که ناروا به دلیل اعتقادشان زندانی شده بودند آزاد کردند تا آنها به خانواده‌های‌ خود بپیوندند» از دیگران نیز خواسته است که از همین رویه پیروی کنند.

او در پایان این بیانیه از جنبش جهانی برای آزادی مذهب به عنوان «جنبشی غنی از لحاظ تنوع منطقه‌ای، فرهنگی، و سیاسی» یاد کرده است که «گواه حقیقتی‌ جهانی و صریح است که هر فرد، در هر کجا حق دارد که ایمان داشته باشد یا نداشته باشد، اعتقادات خود را تغییر دهد، در مورد آنها صحبت کند، و یا آنها را به دیگران آموزش دهد.»

وزارت خارجه آمریکا نیز در توییتی حمایت از حق آزادی مذهبی را یک «ضرورت اخلاقی و امنیت ملی» خواند و نوشت:  «هر جا آزادی مذهبی وجود نداشته باشد، تروریسم و خشونت پا می‌گیرد. دفاع دولت آمریکا از جوامع مذهبی خارج از آمریکا، امنیت و شکوفایی آمریکایی‌ها در کشور را تضمین می‌کند.»

ایالات متحده همسو با سازمان های حقوق بشری بارها از سرکوب اقلیت‌های مذهبی در ایران، از جمله آزار و اذیت بهایی‌ها و نوکیشان مسیحی، انتقاد کرده است.