مایک پمپئو : حکومت ایران باید  طاهباز و نمازی‌ها را آزاد کند

مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده  در توییتی با یادآوری  گروگانگیری در سفارت آمریکا در تهران،  در ۴۱ سال پیش خواستار آزادی مراد طاهباز، سیامک و باقر نمازی سه ایرانی- آمریکایی زندانی در ایران شده است.

باقر نمازی به دلیل کهولت سن اینک خارج از زندان است اما اجازه ترک این کشور را ندارد.

محمدجواد ظریف وزیر خارجه حکومت ایران پیشتر پیشنهاد مبادله زندانیان کشورهای مختلف را مطرح کرده و گفته بود که  کشورش آمادگی برای مبادله کامل زندانیان با دولت آمریکا را دارد.

او افزود:‌ «تهران آمادگی دارد برای تبادل کامل زندانیان با ایالات متحده آمریکا اقدام کند».

واشنگتن مدتهاست که از ایران می‌خواهد شهروندان آمریکایی در بند در ایران که به گروگان گرفته اند،  از جمله باقر و سیامک نمازی، پدر و پسری ایرانی-آمریکایی را آزاد کند.

مایکل وایت، کهنه سرباز نیروی دریایی ایالات متحده که از سال ۲۰۱۸ در ایران بازداشت بود، ماه ژوئن گذشته در جریان معامله‌ای میان تهران واشنگتن در ازای آزادی مجید طاهری، یک پزشک ایرانی-آمریکایی که در آمریکا زندانی بود، آزاد شد و به کشورش بازگشت.

تهران و واشنگتن دو سال پیش  نیز در معامله‌ای دیگر، مسعود سلیمانی، یک مهندس ایرانیِ محبوس در آمریکا به اتهام دور زدن تحریم‌های ایالات متحده را با ژیائو وانگ، شهروند دو تابعیتی آمریکایی-چینی که به اتهام جاسوسی در ایران بازداشت بود، مبادله کردند.

زندانیان حکومت در ایالات متحده افرادی هستند که در صدد قاچاچاق جنگ افزار و وسایل نظامی و موشکی به ایران بودند و در دادگاه های ایالات متحده با برخورداری از همه امکانات دفاعی محکوم شناخته شده اند.

ولی زندانیان آمریکایی در زندان های حکومت ایران شهروندان بیگناهی هستند که توسط رژیم به گروگان گرفته شده اند.