آخوند پاسدار، مجتبی ذوالنوری، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به حادثه نطنز با مذاکرات وین گفت: «تلاش دشمن بر این راهبرد متمرکز شده که دست ما را در مذاکراتی که هم اکنون بین ایران و ۱+۴ در جریان است، خالی کند و به خیال خودش با آسیب به زیرساختهای هستهای قدرت چانهزنی ما را پایین بیاورد».
وی گفت: در این حادثه اسرائیل دست داشته است و دامن آمریکا هم پاک نیست.
ذوالنوری با اشاره به سخنان اخیر روحانی مبنی بر این که آمریکا توبه کرده اشاره کرد و افزود: خوب است آقای روحانی بداند که توبه آمریکاییها یعنی چه و لذا نه خودش فریب بخورد و نه مردم را ساده فرض کند؛ از تیر ماه ۹۹ که سالن مونتاژ سانتریفیوژهای ما را منفجر کردند ظاهرا آمریکا تا امروز در حال توبه بوده تا ضربات کاریتر وارد کند.
وی گفت: «رئیسجمهور محترم مراقب ذکر توبه آمریکاییها در شبهای قدر باشد که جنایت دیگری در حق ملت ایران مرتکب نشوند! به نظر میرسد، رئیسجمهور ما از این خوشبینی عجیب و غریب نسبت به آمریکاییها باید توبه کند.»
حکومت با به کارگیری سانتریفیوژهای پیشرفتهتر در شرایطی که مذاکرات هستهای در جریان است در تلاش برای تمرکز تهران بر استفاده از ابرازها موجود در روند چانهزنی با غرب است. افزایش ذخایر اورانیوم غنیشده با خلوص بالا از جمله عوامل تاثیرگذار در تقویت ظرفیت هستهای ایران و افزایش پتانسیل دستیابی به سلاح هستهای است.
تهران با تاکید بر ظرفیت غنیسازی خود میکوشد در مذاکره با غرب امتیاز بگیرد. بسیاری از مقامات دولت جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا نیز با توجیه اینکه سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ «حاصلی جز تقویت ظرفیت هستهای ایران» نداشته، لزوم توافق با ایران و لغو تحریمها به منظور محدود کردن برنامههای هستهای جمهوری اسلامی را مطرح میکنند.اکنون با منهدم شدن سیستم برق سانتریفیوژها در انفجار روز یکشنبه، تولید اورانیوم غنیشده با خلوص بالا باز هم کاهش مییابد.
به این ترتیب زمان گریز هستهای ایران (زمان مورد نیاز برای تولید سلاح هستهای) به تعویق میافتد. از نگاه بسیاری از کارشناسان، کاهش این زمان به زیر شش ماه خط قرمز جامعه بینالمللی برای برخورد با ایران است.
طولانیتر شدن زمان گریز هستهای ایران در عین حال ابزارهای چانهزنی جمهوری اسلامی در مذاکره را کاهش میدهد و ضرورت ارائه امتیاز به تهران برای توافق هرچه سریعتر را نیز از بین میبرد.