مجلس یازدهم به طور رسمی آغاز به کار می کند، ولی هیچ گونه تاثیری بر تنظیم حکومت نخواهد داشت

مجلس یازدهم در حالی افتتاح شد که با توجه به توصیه‌های ستاد ملی مقابله با کورونا تعداد مدعوین کمتر از معمول باشد. اما  مجلس یازدهم به صورت رسمی و با حضور جمعی از مقامات نیروهای مسلح و مقامات حکومتی  و همچنین ۲۶۸ نفر از راه یافتگان به مجلس، بدون رعایت فاصله گذاری اجتماعی  آغاز به کار کرد.

آگاهان امور ایران می گویند که هیچ امیدی به اثربخشی مجلس جدید در درمان برخی معضلات و مشکلات بسیار وخیم کشور وجود ندارد.

افراد حاضر در مجلس پیش از ورود به این مکان  از تونل ضدعفونی که از چین وارد شده رد شدند و با دستگاه تب‌سنج میزان تب آن‌ها سنجیده شد.

برخی از رسانه ها نیز در این باره  نوشتند: همه منتخبان پیش از ورود به مجلس ، در روزهای گذشته رایگان تست کورونا داده‌اند.

در آغاز این مراسم آخوند محمد محمدی گلپایگانی به عنوان نماینده علی خامنه‌ای پیام او را قرائت کرد.علی خامنه ای در این پیام به نمایندگان توصیه کرده که “از اختلافات  جناحی در انجام وظایف نظارتی، پرهیز کنند.”

خامنه ای در ادامه این پیام گفته است :  جمهوری اسلامی   “نمره مطلوبی در باب عدالت” کسب کرده وی از نمایندگان خواسته که تلاش “فکری و عملی در باب معیشت طبقات ضعیف به مثابه اولویت” به خرج دهند.

خامنه ای در پیام خود   یکی از الزامات در رأس امور بودن مجلس را حضور نمایندگان فعال، منظم، پاکدست، امانتدار و دارای شناخت از شرایط و اولویت‌های کشور دانسته و  تأکید کرده که “اقتصاد و فرهنگ” در صدر اولویت‌های کشور است،و  نمایندگان را به مسائلی همچون اولویت دادن به معیشت طبقات ضعیف، اصلاح خطوط اصلی اقتصاد مثل اشتغال و تولید و تورم، رعایت تقوا و انصاف در انجام وظایف نظارتی، موضع‌گیری‌های انقلابی در حوادث مهم و تعامل برادرانه با قوای مجریه و قضائیه توصیه کرده و از خدمات علی لاریجانی به عنوان رئیس پیشین مجلس  نیز یاد کرده است..

حسن روحانی نیز در ادامه این مراسم گفت: هم دوران دولت چهار ساله و کوتاه است و هم دوران مجلس؛ اما با همکاری دولت و مجلس می توانیم‌ برای دهه‌ها و حتی قرن‌ها برای مردم یادگار ماندگاری بجا بگذاریم.

روحانی افزود: مجلس در سراسر جهان نماد مهم دموکراسی است و در ایران اسلامی مجلس شورای اسلامی نماد دموکراسی اسلامی و مردم‌سالاری دینی است.

علی مطهری، نماینده مجلس دهم، پیشتر اعلام کرده بود که مجلس در مسائل مهم تصمیم‌گیرنده نیست و به همین دلیل تفاوتی ندارد که چه کسی رئیس آن باشد.

مسعود پزشکیان، نایب، رئیس مجلس نیز در این باره گفته بود: «قدرت در دست کسانی است که نه مجلس نه رئیس جمهور و نه سایر مقامات دولتی حق نظر دارند.در واقع همه امور در  کشور از مجلس تا دولت و همه ارکان داخلی به دست یک دولت مخفی است.

خبرگزاری برنا نزدیک به دولت روحانی نیز در نخستین روز آغاز مجلس حکومت اسلامی درباره تخلفات نمایندگان این دوره نوشت: ۸ راه‌یافته به مجلس یازدهم در مدرک حوزوی و دانشگاهی تخلف کرده‌اند.

برنا به نقل از سخنگوی هیات رئیسه مجلس دهم نوشته که اسامی نمایندگانی که مدرک آنها دارای ایراد است به شورای نگهبان ارجاع شده است.

شورای نگهبان و وزارت کشور توپ را در زمین هم پاس می‌دهند و هیچ‌کدام پاسخگو نیستند.

اسدالله عباسی در ادامه افزوده :«برخی از منتخبین مجلس یازدهم مدارکشان مخدوش است و در این باره مطمئن هستم».

شماری از کاربران در رسانه های اجتماعی نوشته اند:  این‌همه دستگاه عریض و طویل برای نظارت بر انتخابات درست کرده‌اند و بودجه صرف می‌کنند، باز این تعداد مدرک جعلی؟نکته دیگر البته تخلف کاندیداهای مجلس شورای اسلامی است که حتی درباره مدرک تحصیلی خود دروغ می‌گویند.آن وقت چگونه ممکن است بتوانند از حق و عدالت سخن بگویند؟

از نکات قابل توجه و مهم برگزاری این مراسم ،توصیه و هشدار  مدیرکل تشریفات مجلس بود که  از منتخبان خواست بر اساس دستورالعمل  ستاد ملی مقابله با کورونا از ماسک و دستکش استفاده کنند وبا استقرار در محدوده صندلی خود از تردد اضافی جلوگیری کنند.

اما علیرغم این توصیه‌ها برخی منتخبان بعد از ورود به صحن، ماسک و دستکش خود را کنار گذاشتند و به خوش و بش معمول با یکدیگر پرداختند.