مجمع عمومی سازمان ملل با اکثریت بزرگ آراء قطعنامه تازه ای را در محکوم دانستن نقض حقوق بشر در ایران تصویب کرد . ۸۱ کشور از این قطعنامه جانبداری کردند، ولی سی کشور نیز رای مخالفت دادند. این نخستین بار نیست که مجمع عمومی سازمان ملل سرکوبگری های رژیم ایران را مورد نکوهش قرار می دهد، ولی رژیم ایران این امر را دخالت در امور داخلی خود تلقی می کند و ادعا دارد که رفتارهایش بر حسب موازین حقوق بشر در دین اسلام است و به نهادهای بین المللی ارتباطی ندارد.
این قطعنامه ماه گذشته به دنبال موج سرکوبگری های رژیم در برابر اعتراض های مردمی، به پیشنهاد دولت کانادا در کمیته سوم مجمع عمومی مطرح شد. که در این کمیته نیز با ۸۴ رای مثبت، در برابر ۳۰ رای منفی، نقض حقوق بشر در ایران محکوم گردید.
در این قطعنامه، به سرکوب اعتراضهای اخیر در ایران اشارهای نشده است، اما از بازداشتهای خودسرانه افراد، اعدام کودکان، شکنجه و نقض حقوق اقلیتها به عنوان مصادیق نقض حقوق بشر در ایران یاد شده است.
عراق، افغانستان، پاکستان، ارمنستان، لبنان، چین و هند در زمره کشورهایی هستند که به قطعنامه نقض حقوق بشر در ایران رای منفی دادند.اما در مقابل، عربستان سعودی، بحرین و امارات متحده عربی در همراهی با کشورهای غربی و اروپایی نقض حقوق بشر را در ایران محکوم کردند.
در این قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل، همچنین به آزار و اذیت روزنامهنگاران و اعمال محدودیت در کار رسانهها، بهعنوان مواردی از نقض حقوق بشر در ایران، اشاره شده و هم چنین در بخش دیگری از قطعنامه از دولت ایران خواسته است حقوق و آزادیهای اقلیتهای مذهبی و قومی را رعایت کند و به تبعیض علیه زنان پایان دهد.
اسرائیل نیز از جمله دولتهایی بود که به این قطعنامه رای مثبت داد. نماینده اسرائیل پیشتر در نشست کمیته سوم مجمع عمومی گفته بود: «این قطعنامه صرفا بخشی از حقایق مربوط به نقض حقوق بشر در ایران را بیان میکند. موارد نگرانکننده دیگری هم هست که در این قطعنامه به آنها اشاره نشده است».
نماینده اسرائیل اظهار داشته که نقض حقوق پناهجویان و دگرباشان جنسی در ایران را ازجمله موضوعهایی اعلام کرد که در این قطعنامه به آنها پرداخته نشده است.
اگر چه قطعنامههای مجمع عمومی سازمان ملل به لحاظ حقوقی ضمانت اجرایی ندارند اما به لحاظ نمادی از اعتبار و اهمیت زیادی برخوردارند.