بنیامین نتانیاهو با صورت قاطع و صریح گفته بود که الحاق بخشی از کرانه باختری به خاک اسرائیل را در اول ماه میلادی ژوئیه رسما اعلام خواهد کرد. سیزده روز از آن موعد گذشته و اکنون معلوم می شود که نه تنها در داخل اسرائیل اختلاف نظرهای عمیقی در این زمینه وجود دارد، بلکه ایالات متحده نیز تا حدودی از موافقت خود با این برنامه کناره گرفته و شرایط جدیدی قائل شده که نهایی کردن این برنامه را به مدت نامعلومی به تعویق می اندازد.
منابع خبری در اورشلیم گفتند که یکی از شرایط تازه ایالات متحده برای اعلام الحاق، نه فقط توافق کامل بین دو جناح حکومتی در اسرائیل است، بلکه باید در برابر آن امتیازاتی نیز به فلسطینی ها داده شود: به عنوان مثال گفته شده که اسرائیل باید امکانات احداث هزاران واحد مسکونی برای فلسطینیان را بدهد.
آگاهان می گویند که بعید می نماید جناح راست در اسرائیل که نتانیاهو را زیر فشار گذاشته، حاضر به اجرای این خواسته های ایالات متحده گردد.
همین آگاهان می گویند که ایالات متحده اجرای طرح را مشروط بر آن ساخته که حزب آبی و سفید نیز که بخشی از دولت ائتلافی نتانیاهو می باشد، با آن موافقت صد در صد داشته باشد، و این در حالی که بنی گانتس رهبر حزب آبی و سفید شرائط بسیاری برای اجرای این طرح عنوان کرده است. بنی گانتس از جمله اصرار دارد که ابعاد الحاق اراضی بسیار محدود باشد. وی همچنین گفته است که هر گامی در این زمینه، باید با موافقت ایالات متحده و رضایت نسبی فلسطینیان باشد و موجب تیرگی روابط اسرائیل با کشورهای عرب نگردد.
تقریبا همه کشورهای عربی، در کنار فلسطینیان و بسیاری از کشورهای دنیا جز ایالات متحده، با اجرای این طرح مخالفت ورزیده اند.
محافل سیاسی در اورشلیم می گویند که شرایط جدید ایالات متحده به مفهوم منصرف شدن از طرح پیشین نیست، ولی اجرای برنامه را بسیار دشوار می کند.
بنیامین نتانیاهو هفته پیش با پرزیدنت امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه تماس تلفنی گرفت و از جمله به او گفت که اسرائیل برای تامین امنیت خود، حق دارد به این اقدامات دست بزند.