محافل سیاسی اسرائیل: گفتگو میان مقامات ارشد امور امنیتی اسرائیل و ایالات متحده علیه ایران سودمند بود

محافل سیاسی اسرائیل نتایج گفتگو بین دو شخصیت ارشد امنیتی اسرائیل و ایالات متحده را در رابطه با برنامه های اتمی و موشکی رژیم ایران، بسیار سازنده ارزیابی کردند.

این رایزنی، روز گذشته بین مئیر بن شبات دبیر شورای عالی امنیت ملی اسرائیل با جیک سالیوان مشاور امور امنیتی کاخ سفید به عمل آمد.

با آن که درباره محتوای این گفتگو از راه دور، که روز گذشته (پنجشنبه) انجام گرفت، گزارش رسمی انتشار نیافته، ولی آگاهان سیاسی می گویند که بن شبات اطلاعات تازه و بیشتری در اختیار سالیوان قرار داده که از جدی بودن خطرات اتمی شدن رژیم ایران حکایت دارد.

اسرائیل همیشه بر این گمان بوده که بازگشت ایالات متحده به توافق اتمی موسوم به برجام، به صورت کنونی آن، نه تنها مشکلی را حل نمی کند، بلکه موجب ادامه و حتی شتاب گیری تلاش های اتمی رژیم ایران خواهد شد و بر شدت گستاخی و تعرضات رژیم خواهد افزود.

مقامات ارشد آمریکایی نیز در روزهای اخیر تایید کرده اند که بازگشت به برجامی که پنج سال پیش امضا شده، مشکلی را حل نمی کند، زیرا شرایط منطقه ای و جهانی بکلی تغییر یافته است.

اسرائیل یادآوری کرده که رژیم ایران به پیشرفت های بیشتری در زمینه اتمی دست یافته که از جمله آنها نصب سانتریفیوژهای نسل جدید و همچنین تلاش برای تولید اورانیوم فلزی بوده است.

این واقعیت که حتی رافائل گروسی مدیر سازمان بین المللی انرژی اتم نسبت به سخنان خامنه ای در مورد غنی سازی شصت درصدی اعتراض کرده، نشان می دهد که مقامات آژانس نیز نسبت به خطرات ادامه برنامه های رژیم آگاهی دارند. گروسی که بلافاصله پس از بازگشت از تهران، با خوش بینی گفته بود که توافق خوبی با رژیم ایران به دست آمده، اکنون نسبت به رفتارهای رژیم و رهبران آن هشدار می دهد.

ماه گذشته اسرائیل قصد داشت چند هیات سیاسی و نظامی را به ایالات متحده بفرستد که مواضع این کشور در مورد ایران و موضوع های دیگر منطقه ای را برای دولت جدید آمریکا تشریح کند. ولی انجام این برنامه منتفی شد و به جای آن، دولت به همه نهادهای نظامی و امنیتی و دیپلماتیک خود دستور داد با نهادهای مشابه در ایالات متحده ارتباط برقرار سازند و مواضع و خواسته ها و نیازهای اسرائیل را با آن ها در میان گذارند.

در روزهای اخیر مقامات ارشد سیاسی و دیپلماتیک در ایران با گله مندی گفته اند که دولت پرزیدنت بایدن به همان سیاست “فشار حداکثری” علیه رژیم ایران ادامه می دهد. احتمال دارد که در این زمینه ، تماس های سیاسی اسرائیل با دولت واشنگتن، چندان بی فایده نبوده است.