محمد جواد ظریف هنگام سخنرانی در مجلس،  مورد حمله شدید  نمایندگان قرار گرفت

محمد جواد ظریف هنگام سخنرانی در مجلس،  مورد حمله شدید  نمایندگان قرار گرفت و فضای  مجلس کاملا متشنج شد.

جواد ظریف در مقابل نمایندگانی که وی را به دروغگویی متهم کردند گفت:  ما همگی در یک کشتی نشسته ایم و با هم هستیم؛ آمریکا و اسرائیل که  اصولگرا، لیبرال، اصلاح طلب، انقلابی و غیرانقلابی نمی شناسند، با کل ایران، تمامیت ارضی و جغرافیایی ایران مخالفند.

ظریف در بخش دیگری از سخنانش گفت : “هرچه من در مذاکرات گفتم، رهبر شنیدند، اگر دروغ گفتم ایشان شنیدند، و گفتند ظریف صادق و شجاع است.

او افزود: « نظارت بر سیاست خارجی در مسیر حفظ اهداف حکومت اسلامی به عهده شخص رهبری است تا از دوگانه‌سازی و دعوای جناحی اجتناب شود».

ظریف در ادامه در دفاع از خود که از سوی نمایندگان متهم به دادن اطلاعات داخلی کشور به خارج از ایران  شده بود،  گفت:  من هیچگاه مسائل داخلی را به خارج نبردم. تاریخ نشان خواهد داد برجام سند افتخار ایران است. سعی کنید امریکا را قدر قدرت ندانید.

ظریف افزود:  همه  توهین ها را به جان می خرم و اگر الان می بینید که سفر دیپلماتیک نمی‌روم به خاطر این است که  کشورها آمادگی پذیرش حکومت ایران را ندارند.

ظریف خطاب به نمایندگان گفت:  با تلاش وزارت خارجه، امروز  کلی از مرزها باز شده است و اینها هیچ کدام  با دعا نبوده است.

ظریف در ادامه افزود:   امروز  با مسیری ارتباطی که رهبری  پس از روح الله خمینی ، با روسیه برقرار کرد و ارتباط با شرق را انتخاب کرد.  مبحث امنیت و قدرت در کشور به کلی متحول شده است. حالا ما با  قدرت‌های شرقی  نظیر چین و روسیه در ارتباط هستیم و این امر باعث نگرانی آمریکا هم شده است.

وی گفت:  تجارت با شرق و سیاست صادرات محور برای جهش تولید در اولویت ما است. ما باید صادرات داشته باشیم تولید برای بازار داخلی و اشتغال مدنظر رهبری را فراهم نخواهد کرد. اقداماتی که ما انجام دادیم در راستای رفع موانع صادرات کالا و خدمات بوده است. یکی از مشکلاتی که ما در توسعه صادرات داشته‌ایم بحث ضمانت‌نامه‌ها بود که صادر کنندگان از این مشکل رنج می‌بردند.

او افزود:  ما امروز بهترین روابط را با ترکیه، روسیه، افغانستان، پاکستان و عراق داشته‌ایم و تعداد سفرهای بنده به این کشورها چندین برابر سایر کشورها می‌باشد.

ظریف با اشاره به سفرش به سوریه گفت:  نشست های وزارت خارجه با بشار اسد  بیشترین تاثیر را در آرامش سوریه داشته است.

ظریف در ادامه تاکید کرد:  از سوی دیگر ما به دنبال شناسایی فرصت‌های خارجی هستیم و فرصت‌های خارجی را به بخش داخلی ارائه می‌دهیم . یکی دیگر از حوزه‌هایی که بسیار در آن فعال بودیم بحث باز کردن کریدورهای ارتباطی ایران است یکی از مفاد مهم توافق‌نامه با چین بازگرداندن ایران به پروژه راه ابریشم است.

در این جلسه نمایندگان مجلس در حالی که با تندی و خشونت پرسش های خود را بیان می کردند، خطاب به ظریف گفتند : جناب  ظریف می‌گویید آمریکا اصلاح‌طلب و اصولگرا نمی‌شناسد پس چرا التماس رای کردید و گفتید اگر ما کنار برویم تندروها می‌آیند؟!

اگر در برجام سر آمریکا کلاه گذاشتید چرا پس از خروج آمریکا شکایت نکردید؟ از مکانیسم ماشه ترس داشتید؟

و چرا مجلس در جریان قرارداد ۲۵ ساله با چین نیست؟ اصلا  بندهای این قرارداد چیست؟چرا نباید مجلس و مردم را در جریان این قرارداد بگذارید؟

نمایندگان در ادامه  با انتقاد از وی گفتند: چرا در جلسات با خارجی‌ها همیشه خندان هستید اما با توپ و تشر به مجلس می‌آیید؟ و همیشه سعی دارید که خود را پیروز نشان دهید، اینقدر  ژست موفقیت نگیرید؟

رمضانعلی سنگدوینی نماینده در ادامه پرسید: اگر ادعا می کنید همه مرزهای همسایگان ایران باز است و ارتباط برقرار است پس چرا استان گلستان که دومین استان کشور در پرورش مرغ است، نمی تواند  به ترکمنستان صادرات مرغ  داشته باشد و از سوی دیگر  چرا مشکل گازی ایران و ترکمنستان تاکنون حل نشده است.؟

وی در ادامه گفت: ۵ ماه است که مرز ایران و ترکمنستان تعطیل است و با وجود اینکه حدود ۳۵ درصد مردم گلستان سنی و ترکمن هستند نمی‌توانند ارتباط اقتصادی و تجاری خوبی با ترکمن‌ها برقرار کنند، آنگاه شما از صادرات می‌گویید ؟این صادرات کجاست.

این نماینده اصولگرا افزود: جناب  ظریف اعلام کرد که سیاست‌هایشان همیشه موفقیت آمیز است و دائما ژست موفقیت را می‌گیرند اما در مسیری که طی کردند منفعلانه بودند.

شمار دیگری از نمایندگان مجلس نیز در ادامه پرسیدند: جناب وزیر خارجه شما می‌گویید آمریکا اصلاح‌طلب و اصولگرا نمی‌شناسد پس چرا التماس رای کردید و گفتید اگر ما کنار برویم تندروها می‌آیند؟!اگر در برجام سر آمریکا کلاه گذاشتید چرا پس از خروج آمریکا شکایت نکردید؟ از مکانیسم ماشه ترس داشتید؟

در ادامه سخنرانی ظریف محمد باقر قالیباف هم تا حدودی به نمایندگان پیوست و به ظریف گفت : وزارت خارجه باید پولی که مدت هاست نزد کشورهای دیگر باقی مانده را دریافت کند و با تلاش مضاعف انتقال ارز را انجام دهد.

رئیس مجلس یازدهم افزود: باید شورای حکام این را بداند که هرگز رژیم  ایران و مجلس به آژانس انرژی اتمی این اجازه را نخواهند داد که همین طور دستش باز باشد و بدون محدودیت هرکاری که می‌خواهد، انجام دهد و حلقه‌های جاسوسی کشورهای دیگر را تکمیل کند.

قالیباف گفت: ما در مقابل این زیاده خواهی آنها، انتظارمان از دولت و وزارت خارجه این است که سیاست های کاهش برجامی را اجرا کنند.

او در خاتمه گفت: امیدواریم وزارت خارجه  بتواند در حوزه اقتصاد وظیفه خود را به درستی انجام دهد.