محمد جواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی گزارشی را نادرست خواند که در آن گفته شده یک توافق نفتی ۲۵ساله به مبلغ ۴۰۰ میلیارد دلار با چین امضا شده که به موجب آن، ایران نفت خود را با بهایی بسیار نازل در اختیار آن کشور قرار خواهد داد. چین یکی از پرمصرف ترین کشورهای جهان در مورد انرژیم فسیلی می باشد، ولی به دنبال اعلام تحریم های ایالات متحده، از ادامه خرید نفت از ایران بیم دارد.
گزارش رسیده بود که رژیم ایران حاضر است برای تشویق چین به منظور ادامه خرید نفت از ایران، مدت ربع قرن به آن کشور تخفیف های کلان بدهد، تا بتواند جریمه های احتمالی از جانب ایالات متحده را جبران کند.
ظریف بان ادرست خواند این گزارش گفت : «توافق راهبردی ۲۵ ساله میان کشورمان و چین در حد یک ایده پیشنهادی از سوی ایران بوده و هیچ توافقی وجود ندارد که بخواهد مفادی داشته باشد».
محمد جواد ظریف تاکید کرد : این “شایعه برخی رسانهها” است واز اساس نادرست است.
فریال مستوفی، رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران گفته است اگر اخبار منتشر شده در باره قراردادی تجاری با چین صحت داشته باشد، فاجعه رخ داده است. چون به این ترتیب نفت را ۲۰ تا ۳۰درصد ارزانتر به چین میفروشیم.
فریال مستوفی افزود : «از شرکتهای چینی شنیده میشود که چنین قراردادی امضا شده و براساس قرارداد مذکور، شرکتهای چینی بدون ورود در مناقصات میتوانند کار را برعهده بگیرند».
دیگر منابع خبری در ایران هنوز جزییاتی از این توافق را منتشر نکردهاند اما حدود دو هفته پیش،
پترولیوم اکونومیست، پیشتر در گزارشی نوشته بود که در جریان سفر اخیر محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران به چین، دو کشور بر سر نقشه راهی برای اجرایی کردن یک توافقنامه در زمینه همکاریهای راهبردی به توافق رسیدهاند.
پترولیوم اکونومیست به نقل از یک منبع نزدیک به وزارت نفت ایران که نامش را اعلام نکرده، گزارش داده بود که براساس توافق دو کشور در سال ۲۰۱۶، چین در یک دوره زمانی ۲۵ ساله، ۴۰۰ میلیارد دلار در ایران سرمایهگذاری خواهد کرد.
در ادامه گزارش نوشته شده است که ، از این میزان، ۲۸۰ میلیارد دلار در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی ایران سرمایهگذاری خواهد شد.
در این گزارش نوشته شده : «جمهوری اسلامی ا در این توافق به چین تخفیفهای بزرگی برای خرید نفت ارائه کرده است و پکن میتواند پول محصول خریداری شده از ایران را حداکثر تا دو سال به این کشور پرداخت کند و علاوه بر این چین پول خریدهای خود را به یوآن یا ارزهای دیگر به ایران پرداخت کند».
پترولیوم اکونومیست، در ادامه نوشته است بر اساس توافق دو کشورمقرر شده که پنج هزار نیروی امنیتی چین برای محافظت از شرکتها و پروژههای این کشور در ایران مستقر شوند.
مقامات و یا رسانههای رسمی ایران هنوز واکنشی به این گزارش نشان ندادهاند.
ظریف ماله کش اعظم یک دروغگوی پاتولوژی است! این دستفروشانی مانند که می سر خود. را طی برف کرده اند و فکر میکنند جهان چهره پلید دروغگویان را نمی بیند!