از یک سو حکومت ایران دخالت خود را درربودن نفتکش ها در منطقه تکذیب می کند و از سویی دیگر ربودن نفتکش بریتانیایی نقض بینالمللی می داند و دخالت در تاسیسات نفتی را تکذیب می کند ولی در همان حال وزیر خارجه حکومت ایران می گوید : یا همه کشورهای حوزه خلیج فارس امنیت خواهند داشت یا همه از آن محروم خواهند شد.
محمد جواد ظریف کوتاه مدتی پس از حمله به تاسیسات نفتی عربستان سعودی، با انتشار مقالهای در روزنامه کویتی “الرای” نوشت
کشورهای منطقه به طرح پیشنهادی حسن روحانی با عنوان “صلح هرمز” به هدف به گفته وی ایجاد ثبات صلح و امنیت در منطقه توجه کنند.
حسن روحانی اولین بار طی سخنانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد این طرح را به طور رسمی پیشنهاد کرد اما تاکنون مورد استقبال کشورهای منطقه قرار نگرفته است. حتی کشورهای عمان و عراق که روابط نزدیکی با جمهوری اسلامی دارند اعلام کردند که قصد پیوستن به طرح پیشنهادی روحانی را ندارند.
حکومت ایران بارها با استفاده از گروه های تروریستی در منطقه از جمله حوثی ها که تحت حمایت کامل خود قرار دارد با حمله نفتکش ها در دریای عمان ، ربودن نفتکش در خلیج فارس و هم چنین حمله به پالایشگاه ارامکو عربستان موجب افزایش تنش در منطقه شده است .
ظریف در این مقاله نوشته است : «منطقه هرمز اهمیتی راهبردی در تجارت بینالملل و انرژی دارد و روزانه حدود ۱۵ میلیون بشکه نفت از این منطقه در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد و در شرایط بحرانی کنونی، این منطقه بیش از متهمسازی، لفاظی تند و ستیزهجویانه و انباشت و رقابت تسلیحاتی، به گفتمان درون منطقهای نیاز دارد».
ظریف افزود: این طرح میتواند شامل انعقاد «پیمان عدم تجاوز و عدم مداخله، کنترل تسلیحات و اقدامات اطمینان ساز، ایجاد مناطق عاری از سلاحهای کشتار جمعی میان هشت کشور منطقه نیز باشد».