و در ارتباط با تاثیرات کورونا و قرنطینه بر زندگی مردم، یک مقام فرهنگی حکومت گفت: یک سوم تهرانیها به علت محدودیت های اعلام شده، که پایتخت را به صورت نیمه تعطیل درآورده، گرفتار مشکلات معاش روزانه هستند.
محمدرضا جوادی یگانه٬ معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران٬ افزود: اگر انتظار داریم مردم در خانه بمانند، برای معیشت این جمعیت باید چارهاندیشی فوری شود.بر اساس نظرسنجی اخیر، غیر حقوقبگیران آسیب دیدهترین گروه معیشتی هستند.
هم چنین سخنگوی سازمان هواپیمایی ایران اعلام کرد، با شیوع کرونا دیگر در برخی از فرودگاههای کشور هیچ پروازی انجام نمیگیرد. بیش از ۹۰ درصد پروازها و در برخی دیگر از فرودگاهها ۷۵ درصد پروازها کاهش یافته است.
رضا جعفرزاده گفت: «سازمان هواپیمایی کشوری وظیفه دارد خسارت شرکتهای هواپیمایی به دلیل کاهش مسافران را به وزارت راه و شهرسازی اعلام کند.»
پیش از این دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی میزان خسارت شرکتهای هواپیمایی بابت عدم انجام پروازها را سه هزار میلیارد تومان تا ۱۵ فروردین ۹۹ اعلام کرده بود.
و در ارتباط با بازگشایی، مشاغل ‘پرخطر’ در ایران ،رییس اتاق اصناف ایران اعلام کرد: تالارها، رستورانها، کافهها، استخر و سونا، سالنهای زیبایی زنانه، مراکز تجاری و بازارهای سرپوشیده، باشگاههای ورزشی و آموزشگاههای علمی از جمله مشاغل پرخطر شناخته شدهاند.و تا اطلاع بعدی مردم نباید در این مکان ها تجمع کنند.
پیشتر نیز حسن روحانی، گفته بود مشاغل کمخطر از سیام فروردین در استان تهران و از ٢٣ فروردین در شهرستانها میتوانند فعالیت خود را آغاز کنند.
گفتنی است این واحدها باید “گواهی سلامت” دریافت کنند و بارکد را هم در محل کسب خود نصب کنند.
در این گزارش آمده است که دولت اعلام کرده که از ابتدای هفته آینده (شنبه) ساعات کاری ادارات از ۷ صبح تا دو بعدازظهر خواهد بود. روحانی گفته است: “فعالیت ادارات به این شکل است که دو سوم سرکار خواهند بود و یکسوم مجازند که حاضر نباشند.”
سعید نمکی، وزیر بهداشت نیز پیش تر در نامه ای به روحانی نسبت به آغاز فعالیت کسب و کارها انتقاد کرده و گفته بود “هر گونه تصمیم آتش به اختیار توسط هر دستگاه دولتی، غیردولتی، فرهنگی، مذهبی و غیره که مورد تایید نباشد شعلههایش به سرعت دامن نظام سلامت و متعاقب آن اقتصادی کشور را خواهد گرفت”.