با آن که ابراز دشمنی از جانب گروه های فلسطینی علیه اسرائیل ادامه دارد و در همین هفته بود که محمود عباس رئیس حکومت خودگردان فلسطینی دولت اسرائیل را به داعش تشبیه کرد و آن دو را در یک ردیف قرار داد، گزارش رسید که نخست وزیر اسرائیل، در تلاش برای کاستن از مشکلات مالی و اقتصادی فلسطینی ها، از پرزیدنت ترامپ تقاضا کرده بود که اعطای کمک مالی به فلسطینیان را از سر بگیرد، ولی پرزیدنت ترامپ این درخواست را رد کرده و گفته است که رهبران فلسطینی باید از فتنه گری دست بردارند و به جای تعرض به اسرائیل، در صدد بهبود وضع اقتصادی خود برآیند.
در این گزارش آمده است که سفیر اسرائیل در واشنگتن، رُن دِرمِر از مقامات وزارت خارجه ایالات متحده درخواست کرد این پیشنهاد را به پرزیدنت ترامپ منتقل سازد.
اسرائیل خواسته بود که مبلغ ۱۲ میلیون دلار در اختیار حکومت خودگردان فلسطینی قرار داده شود که بتواند نیروهای امنیتی خود را تقویت کند و به تلاش برای خنثی کردن توطئه های تروریستی که از جانب حماس و جهاد اسلامی و گروه های دیگر علیه اسرائیل طرح ریزی می شود ادامه دهد.
به گزارش یک شبکه تلویزیونی اسرائیل، مقامات کاخ سفید در پاسخ به این درخواست گفته بودند که اگر انتقال دوازده میلیون دلار به حکومت خودگردان، این همه برای اسرائیل مهم است، پس خودش این مبلغ را بپردازد.
یادآوری می شود که دولت اسرائیل از نخستین نهادهایی بود که از ایالات متحده خواست کمک مالی خود به حکومت خودگردان را متوقف سازد، ولی اکنون خواهان انتقال دوازده میلیون دلار برای امور امنیتی می باشد.
محمود عباس رئیس حکومت خودگردان، در این هفته در جلسه هیات دولت خود گفته بود که اسرائیل در واقع برادر دوقلوی داعش می باشد. این مقایسه، نشان ناخرسندی شدید او از اوضاع و بحران مالی و سیاسی او می باشد. او گفت: گرچه، ایالات متحده دم داعش را بریده، ولی کار هنوز تمام نشده و آمریکا باید دم اسرائیل را نیز بچیند.
نقدی که به دولتهای اسرائیل در چند سال گذشته وارد است آن است که چگونه تا به حال برای نفوذ به تشکیلات خودگردان کاری صورت نگرفته است ؟ چگونه میشود در این مدت هیچ دولتی در اسرائیل برای نفوذ در ساختار مدیریتی تشکیلات برنامه ای نداشتهاند ؟
جمهوری اسلامی از کیلومترها دورتر به واسطه پول و خرید افراد در حماس و تشکیلات خودگردان سعی بر دخالت و نفوذ در این دو تشکیلات را دارد و یا با نفوذ در دولت عراق سعی در پیش بردن اهداف خود دارد اما تا به حال ما در تشکیلات خودگردان هیچ مهرهای نتوانستیم داشته باشیم که به سود سیاستهای اسرائیل عمل کند .
کاش یک نهاد در اسرائیل وجود داشت که سیاست گزاری برای پیشبرد اهداف اسرائیل را انجام میداد و دولتها را موظف میکرد که طبق آن سیاستها در قبال نفوذ در منطقه گام بردارند .
منظور از بیان این گفتار آن است که دولت اسرائیل باید در تصمیم گیریها و سیاستهای تشکیلات خودگردان نقش داشته باشد و تنها راه آن ایجاد نفوذ در بین سران تشکیلات خودگردان است . ((نئوهاگانا ایران))