محمود عباس در دیدار با اسرائیلیان: اگر کنفدراسیون برپا شود، باید با اسرائیل پیشرفته باشد

گروهی از اسرائیلیان دوستدار فلسطینیان که به دیدار محمود عباس رفتند و با او عکس یادگاری گرفتند (ایستاده، وسط)

رئیس حکومت خودگردان فلسطینی، محمود عباس، در دیداری که باگروهی از اسرائیلیان چپ گرا داشت، این ارزیابی را مطرح کرد که ایالات متحده در طرح صلح جدیدی که تهیه کرده، برای حل مساله فلسطینیان از جمله پیشنهاد کرده است که یک کنفدراسیون بین فلسطینیان و کشور اردن برپا گردد.

محمود عباس گفت که او این اندیشه را رد می کند، ولی حاضر است با اسرائیل یک کنفدراسیون برپا سازد. دولت اردن نیز اعلام داشت که هرگز حاضر نخواهد بود درباره چنین طرحی به رایزنی بنشیند.

یکی از شرکت کنندگان در دیدار با محمود عباس به خبرنگاران اسرائیلی گفته که رئیس حکومت خودگردان فلسطینی گفته است که ترجیح می دهد با اسرائیل کنفدراسیون تشکیل دهد، زیرا اسرائیل یک کشور مدرن و پیشرفته است و فلسطینیان چیزهای بسیاری می توانند از اسرائیل فرا گیرند و در رفاه بیشتری زندگی کنند. خود مقامات فلسطینی هنوز نسبت به این گزارش واکنشی نشان نداده اند.

محمود عباس در دیداری که با حدود بیست تن از اسرائیلیان طرفدار صلح با فلسطینیان داشت، بنا به اظهارات شماری از حاضران در آن دیدار، از جمله گفت که وی حاضر است کشور آینده فلسطینی فاقد ارتش و سلاح های سنگین باشد و حتی ماموران انتظامی آن نیز با خود اسلحه حمل نکنند.

یکی از شروطی که نخست وزیر اسرائیل در گذشته برای برپایی دولت مستقل فلسطینی قائل شده بود آن بود که فاقد ارتش و سلاح های سنگین باشد تا نتواند اسرائیل را مورد تهاجم قرار دهد.

اسرائیل با توجه به تجربه تلخ نوار غزه، بر این باور است که نباید امکان داد کرانه باختری به پایگاه تازه ای برای دست اندازی حکومت ایران مبدل گردد.

محمود عباس در حالی فاش کرد که ایالات متحده خواهان برپایی کنفدراسیون بین فلسطینیان و اردن است، که خود مقامات واشنگتن تا کنون کوچکترین مطلبی را در مورد طرح صلحی که همچننان برای تدوین آن می کوشند، افشا نکرده اند. دولت واشنگتن هنوز به این بخش از سخنان رئیس حکومت خودگردان فلسطینی نیز واکنشی نشان نداده است.

ولی سخنگوی دولت اردن گفت که آن کشور حاضر نیست درباره طرح برپایی کنفدراسیون با فلسطینیان وارد گفتگو شود.

گفتنی است که تا پیش از جنگ شش روزه سال ۱۹۶۷ دولت اردن کرانه باختری را که فلسطینی نشین است، بخش جدایی ناپذیری از خاک خود می دانست. ولی پس از این جنگ و مطرح شدن موضوعی که “مساله فلسطینیان” نامیده می شود، دولت اردن خود را از فلسطینیان جدا کرد و اعلام داشت که سرنوشت کرانه باختری را به عهده خود آنان واگذار می کند.

حقوقدان جیسون گرینبلات، فرستاده ویژه رئیس جمهوری ایالات متحده برای پیشبرد صلح بین اسرائیل و فلسطینیان در مقاله ای که امروز در یک روزنامه اسرائیلی انتشار داد، نوشت که پرزیدنت ترامپ آرزو می کند که سال یهودی پیش رو، سال صلح و آشتی باشد.

او در عین حال نوشت که دولت واشنگتن نسبت به نامعلوم بودن سرنوشت مطالب بسیار، هوشیار است و همچنین می داند که حتی اگر نزاع فلسطینیان با اسرائیل حل شود، به حل نزاع های دیگر خاورمیانه، کمکی نخواهد کرد.

نوروز یهودیان روی یکشنبه هفته آینده جشن گرفته می شود.