رئیس حکومت خودگردان فلسطینی، محمود عباس، با این استدلال که اسرائیل به اهالی عرب در شرق اورشلیم اجازه نمی دهد در انتخابات عمومی فلسطینیان شرکت کنند، برگزاری این انتخابات را یک بار دیگر به تعویق انداخت.
اکنون پانزده سال است که در حکومت خودگردان در کرانه باختری و نوار غزه انتخابات برگزار نشده و هر بار بهانه ای برای آن عنوان شده است.
در ارزیابی گفته شده بود که اگر انتخابات آزاد برگزار شود، گروه تروریستی حماس که از طریق همین گونه انتخابات، حکومت را در غزه به دست گرفته بود، احتمال میرود در کردانه باختری نیز به پیروزی مشابه دست یابد و گروه فتح و دیگر افرادی که از راه حل مسالمت آمیز در نزاع با اسرائیل جانبداری می کنند، بکلی عقب رانده شوند.
اسرائیل شرق اورشلیم را بخشی از سرزمین خود می داند و به حکومت فلسطینی اجازه دخالت در آن جا را نمی دهد. ولی فلسطینیان قاطعانه تاکید می کنند که بخش شرقی اورشلیم که تا جنگ شش روزه سال ۱۹۶۷ در تسلط اردن قرار داشت، باید به پایتخت آن ها مبدل شود و پایتخت اسرائیل به غرب اورشلیم محدود شود.
اسرائیل اعلام داشته که هرگز اجازه نخواهد داد شهر اورشلیم که قبله گاه یهودیان در سراسر جهان است، به صورت دو بخش شرقی و غربی تجزیه شود.
محمود عباس که اکنون ۸۵ سال سن دارد و از هنگام مرگ یاسر عرفات تا کنون مقام رهبری را به دست داشته، موعد تازه ای برای انجام انتخابات تعیین نکرد.
آگاهان می گویند که محمود عباس انتظار داشت که اگر اعلام دارد که به علت مخالفت دولت اسرائیل با انجام رای گیری در شرق اورشلیم، انتخابات را به تعویق انداخته دولت اسرائیل به فشار کشورهای غربی تسلیم خواهد شد، اکنون به اشتباه خود پی می برد. ولی شاید هم، این شرط وی فقط یک بهانه برای به تعویق انداختن انتخاباتی بود که می توانست قدرت در سرزمین فلسطینی را به تسلط حماس و گروه های مزدور حکومت ایران درآورد.
آشنایان امور یادآوری می کنند که در انتخابات پانزده سال پیش نیز به ساکنان شرق اورشلیم اجازه شرکت در آن داده نشده بود و بنابراین، تردیدی نیست که این استدلال محمود عباس، یک بهانه سیاسی بیش نبوده است.