آخرین گزارش ها از جبهه جنگ در سوریه حکایت از آن دارد که شورشیان در شهر قنیطرۀ اسلحه خود را زمین گذاشته اند و ارتش وفادار به بشار اسد توانسته است دوباره تسلط بر آن شهر را که در فاصله کمی از مرز اسرائیل قرار دارد، به دست بگیرد. با این دستاورد جنگی ارتش سوریه، اکنون هزاران نفر از فراریان جنگ از جنوب سوریه، در معرض خطر قرار دارند و از عاقبت خویش به شدت نگران هستند.
به گفته برخی آگاهان نظامی، شورشیان در حالی ناچار شدند اسلحه خود را زمین گذارند که ارتش سوریه با برخورداری از حمایت فعال رژیم ایران، حزب الله لبنان و نیروی هوایی روسیه، در نبرد علیه مخالفان رژیم نقش اساسی ایفا می کنند.
در همین حال، شماری از روزنامه نگاران سوری با نزدیک شدن به مرز اسرائیل، از این کشور خواستند به یاری ملت محنت زده سوریه بیاید و آنان را از دست رژیم خونخوار و سپاه قدس و جنایات آن علیه مردم سوریه، نجات دهد.
اسرائیل بارها اعلام داشته که به کمک های انسان دوستانه به اهالی جنگ زده سوریه، که خود را به نزدیکی مرز رسانده اند، ادامه خواهد داد، ولی همچنان، اجازه ورود به این فراریان جنگی داده نخواهد شد.
روزنامه نگاران سوری که سال ها در رسانه های آن کشور قلم زده اند، ابراز نگرانی می کنند که اگر به دست سربازان ارتش سوریه گرفتار آیند، سرنوشتشان اعدام، و یا دست کم دوران طولانی حبس خواهد بود.
ده ها تن از روزنامه نگاران سوری، با امضای طوماری از اسرائیل خواستار شدند که دست کم به آن ها کمک کند که بتوانند به کشور دیگری پناهنده شوند. آن ها نوشتند که راه فرار به ترکیه بسته است و گذرگاه های مشترک سوریه و اردن نیز در تسلط نیروهای اسد قرار دارد و وظیفه اسرائیل است که به آنان کمک کند از سوریه خارج شوند و خود را به کشور دیگری برسانند.
اسرائیل همچنان مواظب است که سربازان سوریه به خط جداسازی نیروهای بین دو نزدیک نشوند.
در این میان، مقامات روسی می گویند که با ایالات متحده و اسرائیل به توافق رسیده اند که نیروهای وابسته به حکومت ایران، از خط معینی، به مرز اسرائیل نزدیک نشوند. مقامات روسی تاکید می کنند که در ارتش سوریه که قصد تسلط دوباره بر قنیطرۀ را دارد، هیچ نظامی ایرانی و یا وابسته به ایران وجود ندارد.
یک مقام روسی که نخواست نامش برده شود، همچنین گفت که: به رژیم ایران اجازه داده نشده است سلاح های سنگین خود را به مرز اسرائیل نزدیک کند.
ولی بررسی میزان درستی از قول ها امکان پذیر نیست و سازمان های اطلاعاتی نیز از ابراز واکنش نسبت به آن خودداری می ورزند.