کوتاه مدتی پس از انتشار، گزارش نیویورک تایمز درباره طرح گزینه حمله نظامی به سایت هستهای نطنز از سوی پرزیدنت ترامپ، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، درباره امنیت بازرسان این آژانس ابراز نگرانی کرد.
شبکه خبری، انبیسینیوز نیز به نقل از گروسی نوشت: «حمله نظامی به ضرر هرگونه بازرسی است، چه برسد به امنیت بازرسانم که اگر کسی قصد انجام چنین کاری ،حمله نظامی را داشته باشد، این موضوع، امنیت بازرسان، اولین چیزی است که باید در مورد آن فکر کنم».
روزنامه نیویورکتایمز سه روز پیش به نقل از چهار مقام کنونی و پیشین آمریکا گزارش داده بود: پرزیدنت ترامپ هفته گذشته با مشاوران خود در کاخ سفید در مورد اینکه آیا گزینهای برای اقدام علیه سایت هستهای نطنز ایران طی هفتههای آینده وجود دارد یا نه، نشستی برگزار کرده است.
گروسی در ادامه، این گزارش را «گمانهزنی مطلق» خواند و افزود: «امیدوارم هرگز فرصتی برای یک حمله نظامی نباشد».
همزمان مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، نیز در دیدار خود با بنیامین نتانیاهو در اسرائیل، یکی از مسائل مورد مذاکره با را مقابله با ایران عنوان کرده و از ادامه کارزار فشار حداکثری و وضع تحریمهای بیشتر علیه تهران خبر داده است.
مدیرکل آژانس اتمی در ادامه گفت: آژانس دائما به ایران فشار وارد میکند و دسترسی به اماکنی را که میخواهد به دست میآورد.
رافائل گروسی پیشتر در گزارشش به آژانس اشاره کرده بود ایران باید ،فوری درباره کشف ذرات اورانیوم در مکانهای اعلامنشده نیز پاسخ دهد. نماینده ایران در آژانس در واکنش، این گزارش را «شلوغ کردن» از سوی آژانس خواند.
حسین دهقان، مشاور نظامی علی خامنهای نیز در گفت و گو با خبرگزاری آسوشیتدپرس به بررسی گزینه نظامی علیه ایران واکنش نشان داد و گفت: «یک درگیری محدود و تاکتیکی میتواند به یک جنگ تمام عیار تبدیل شود.»
اما حکومت ایران با وجود تشدید تقابل در روزهای اخیر، تایید کرده که سوخترسانی به سانتریفیوژهای پیشرفته زیرزمینی در نطنز را آغاز کرده است. این موضوع در گزارش مدیرکل آژانس به شورای حکام این نهاد نیز مورد اشاره قرار گرفته بود.
در واکنش به گزارش آژانس، دولتهای آمریکا، روسیه، بریتانیا، فرانسه و آلمان خواستار بازگشت فوری ایران به سطح تعهدات برجامی شدند و بر همکاری بالای تهران با آژانس تاکید کردند.