مدیر کل منابع طبیعی مازندران، تصرفات و تخلفات سازمان اوقاف را فاش ساخت، دولت برکنارش کرد

محسن موسوی تاکامی مدیر کل منابع طبیعی مازندران، به علت انتشار خبرهای « تصرف دو پرونده پنج هزار و ۶۰۰ هکتاری از جنگل‌های آق‌مشهد ساری توسط سازمان اوقاف و همچنین ماجرای موقوفه قله دماوند» طی حکمی توسط  رئیس سازمان جنگل‌ها، برکنار شد.

خبرگزاری دولتی ایرنا در این باره نوشته است:   در جریان جنجال بر سر محسن موسوی تاکامی حضور پررنگی در رسانه‌ها داشت و اظهارنظرهای متعددی از او در مورد این دو پرونده در رسانه‌ها منتشر شد.

محسن موسوی تاکامی  به ایرنا گفته بود: «در مازندران مراتع زیادی را داریم که با سند وقفی به صورت طولانی‌مدت و ۹۹ ساله اجاره داده می‌شوند و نظارتی هم بر آن‌ها وجود ندارد. حتی در برخی مراتع وقفی به بهانه اجاره‌های طولانی‌مدت ساخت‌وساز شده است. اوقاف اجاره زمین را دریافت می‌کند و اجاره‌بهاء هم از سوی این نهاد صرف امور خیریه می‌شود ، اما ماهیت مرتع و منابع طبیعی به مرور از بین می‌رود و خدشه‌دار می‌شود.»

موضوع وقف بخشی از کوه دماوند،  در هفته‌های اخیر بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی فارسی زبان داشته است.

برای نخستین بار روزنامه همشهری چاپ تهران در روز ۵ مرداد خبر داد که یک قسمت از ۱۱ قسمت کوه دماوند به تملک سازمان اوقاف درآمده است.

در پی انتشار این خبر،  کیومرث کلانتری، معاون سازمان محیط زیست ایران نیز در واکنش گفته بود حتی یک سانتیمتر از اراضی کوه دماوند قابل واگذاری نیست و سازمان جنگل‌های ایران نیز به این واگذاری اعتراض کرده است.

دماوند با ارتفاع ۵۶۱۰ متر، بلندترین کوه ایران محسوب می‌شود و از سال ۸۷ نیز در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.

در همین زمینه، عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست ایران نیز گفته است در پرونده وقف دماوند، دامنه این کوه وقف شده که «جمع آن به ۱۰۰ هکتار هم نمی‌رسد».

در ادامه این خبرها،  یک پرونده جنجالی دیگر نیز در زمینه وقف پرونده جنگل‌های منطقه آق‌مشهد در استان مازندران منتشر شد  که رسانه‌ها گزارش داده بودند بر اساس رای دیوان عالی کشور ۵ هزار و ۶۰۰ هکتار از اراضی این جنگل به اداره اوقاف واگذار شده است.

سازمان اوقاف و امور خیریه از سازمان‌هایی است که زیر نظر مستقیم علی خامنه ای است که خود را رهبر ایران میداند.

علی ربیعی، در ۹ سال پیش که مدیر روابط عمومی این سازمان بود در  ۱۳ آبان ۱۳۹۰ گفته بود که ۱۲۷ هزار موقوفه در ایران وجود دارد و یک سوم مساحت ایران، وقف است.

غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی، نماینده پیشین مجلس ۷ سال پیش  از سازمان اوقاف و امور خیریه به عنوان یک «زمین‌خوار بزرگ» نام برده و این سازمان را به «تصرف زمین‌های منابع ملی و دادن پروانه ساخت» متهم کرده بود.

غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی بیان اینکه سازمان اوقاف و امور خیریه یک زمین‌خوار بزرگ است افزوده بود: «زمین‌خواری‌های بزرگ در کشور ما توسط سازمان‌ها و نهاد‌ها صورت می‌گیرد… که در راس آن‌ها سازمان اوقاف و امور خیریه است».