گفتگوهای سیاسی بین بلندپایگان دو حزب لیکود و آبی و سفید به هدف برپایی دولت آینده همچنان ادامه دارد، ولی هنوز مسلم نشده که چنین دولتی برپا خواهد گردید. شامگاه روز شنبه (سه روز پیش) به طور ناگهانی اعلام شد که بنی گانتس رهبر حزب آبی و سفید حاضر شده با نتانیاهو دولت بعدی را تشکیل دهد و با نخست وزیری او در نیمه اول حکومت موافقت نماید و امتیازات دیگری نیز به او بدهد. این اقدام گانتس موجب از هم پاشی جبهه حزبی آبی و سفید گردید و به سه یا چهار گروه سیاسی پیشین بازگشت.
در گفتگوهای سه روز گذشته، به نظر می آید که طرفین در مورد شیوه تقسیم وزارتخانه ها بین احزاب ائتلافی به توافق رسیده اند، ولی مشکل اساسی که هنوز لاینحل مانده، توافق درباره آینده کرانه باختری و صلح با فلسطینیان می باشد.
در رسانه های اسرائیلی آمده است که نتانیاهو به نزدیکانش گفته که در مورد شیوه تقسیم وزارتخانه ها، نسبت به خواسته گانتس گذشت کرده، ولی حاضر نیست در مورد آینده کرانه غربی، کوتاه بیاید.
منظور نخست وزیر از این سخنان، ضمیمه کردن بخشی از کرانه باختری به خاک اسرائیل می باشد که گانتس موقعیت کنونی را برای اجرای این هدف مناسب نمی داند.
جناح راست در اسرائیل از هنگام انتشار طرح صلح پرزیدنت ترامپ گفته است که با استفاده از این فرصت، باید هرچه زودتر نوار ساحل غربی رود اردن را که چند کیلومتر ارز دارد، به خاک اسرائیل ضمیمه کرد. این نوار جغرافیایی برای تامین امنیت اسرائیل و جلوگیری از قاچاق اسلحه به کرانه باختری و یا ورود خرابکاران به آن جا اهمیت بسیار دارد. ولی دولت آمریکا به اسرائیل هشدار داده که چنین اقدامی باید همزمان با توافق های دیگر با فلسطینی ها صورت گیرد.
حکومت خودگردان فلسطینی طرح صلح آمریکایی را به طور قاطع رد کرده و کشورهای عرب نیز با آن مخالفت ورزیده اند و حماس و جهاد اسلامی آزادی فلسطین گفته اند که به مبارزه تا نابودی اسرائیل ادامه خواهند داد.
نتانیاهو به احزاب گروه راست قول داده بود که در نخستین فرصت مناسب، دره اردن را که همانا نوار جغرافیایی ساحل غربی رود اردن است به اسرائیل ضمیمه خواهد کرد.