مراسم پنحاه و یکمین سالروز یکپارچگی اورشلیم،امروز برگزار شد

اسرائیلیان در برابر دیوار ندبه که تنها بازمانده بیت المقدس یهود است، سالروز یکپارچگی دوباره این شهر در ۵۱ سال پیش جشن گرفته اند

امروز (یکشنبه) مصادف با پنجاه و یکمین سالی است که دو بخش شرقی و غربی اورشلیم دوباره به هم پیوند داده شده و پایتخت باستانی اسرائیل دوباره یکپارچه گردید ویکی از آرزوهای دیرین یهودیان و اسرائیلیان برآورده شد.

در این روز تاریخی، یک رشته آئین های باشکوه در پایتخت برگزار می شود که جالب ترین آن مراسم با نام “رژه پرچم” است که در جریان آن صدها نفر با پرچم های بزرگ و رنگارنگی که در دست دارند، در خیابان های مرکزی شهر رژه می روند.

آئین های رسمی، امشب در کنار کتل همعراوی (دیوار ندبه) که مقدس ترین جایگاه برای ملت یهود است، با حضور مقام ریاست جمهوری و همچنین نخست وزیر و بلندپایگان دیگر برگزار می شود.

ارزیابی شده که در آئین های مختلف یادروز اتحاد اورشلیم، ده ها هزار نفر شرکت می کنند. یکی از آئین های دیگر، مراسمی است که در روی تپه ای در فاصله بین دو بخش اورشلیم برگزار می شود.

در جنگ سال ۱۹۶۷ این مکان یکی از محکمترین مواضع ارتش اردن بود که اسرائیل برای تصرف آن، دچار تلفات شد. این مکان به صورت موزه درآمده و یادگار آن جنگ خونین است.

در جنگ استقلال اسرائیل در سال ۱۹۵۸ بخش شرقی اورشلیم به تصرف ارتش اردن درآمد. این ارتش به فرماندهی یک ژنرال بریتانایی به نام گِلاب پاشا بود.

از آن هنگام دیوارهای بلند دو قسمت شهر را از هم جدا کرد و سربازان اردنی در فاصله چند متری از خانه های شهروندان اسرائیلی موضع گرفتند و بارها به سوی افراد غیرنظامی تیراندازی کردند و ده ها مرد و زن و کودک اسرائیلی را به قتل رساندند.

همچنین، دولت اردن به یهودیان دنیا اجازه نمی داد از کتل همعراوی، دیوار ندبه که مقدس ترین مکان مذهبی یهودیان است زیارت کنند. دولت اردن همچنین تعهدات خود را در اعطای اجازه عبور به کاروان محافظان اماکن اسرائیلی که در بخش شرقی اورشلیم مانده بود بارها نقض کرد.

اکنون حدود یک سوم از اهالی اورشلیم، اعراب فلسطینی هستند که در بخش شرقی زندگی می کنند. حکومت فلسطینی اصرار می ورزد که پس از برپایی کشور مستقل، شرق اورشلیم را پایتخت آن سازد – ولی اسرائیل می گوید که هرگز اجازه نخواهد داد این شهر دوباره تقسیم شود.

در چارچوب تدابیر امنیتی در سالروز یکپارچگی اورشلیم و همچنین گشایش سفارت آمریکا در پایتخت اسرائیل و تهدیدهایی که از جانب سازمان های ترور فلسطینی شنیده شده، مقامات امنیتی به خدمه هواپیمایی اسرائیل توصیه کرده اند که در پروازهای روزانه به خارج، با احتیاط بیشتری رفتار کنند و مواظب اطراف خود باشند.

ار ارزیابی های پیشین گفته شده بود، از آن جا که رژیم ایران نتوانسته از خاک سوریه به اقدامات تعرضی و تروریستی علیه اسرائیل دست بزند، ممکن است برای انتقام گرفتن از کشته شدن شماری از افراد سپاه در جریان بمباران های اسرائیل در خاک سوریه، به انجام عملیات تروریستی در خارج روی آورد و سفارتخانه های، هواپیماها و دیگر مراکز اسرائیلی ممکن است جزو هدف های حکومت باشد.

یک دیدگاه

  1. با این که من دینی ندارم اما برای مردم یهود و اسراییل ارزوی سر بلندی دارم سالیا ن است نشان دادن لیاقت بهترین ها هستند

Comments are closed.