
مردم اسرائیل و یهودیان جهان در حالی از امشب عید پسح، عید آزادی و بهار یهودیان را جشن می گیرند که به علت ویروس کورونا، به خانواده ها توصیه شده از رفتن به خانه یکدیگر، و به ویژه از سفر از شهری به شهر دیگر دوری جویند و از این رو، همه خانواده های اسرائیلی، امشب (چهارشنبه) مراسم عید را بدون حضور خویشاوندان و میهمانان برگزار می کنند.
برای آن که مردم نتوانند از این شهر به آن شهر بروند از ساعات بعدازظهر امروز همه جاده ها بسته می شود و رفت و آمد در آن حال ممنوع می گردد و عملا سراسر اسرائیل مورد قرنطینه قرار می گیرد.
در سال های گذشته در آستانه شب عید، ده ها و شاید صدها هزار اتومبیل در جاده ها به راه می افتادند تا به مراکز جشن بروند و خانواده ها معمولا یک یا چند خانواده دیگر، و اکثر خویشاوندان نزدیک خود را برای جشن دعوت می کردند.
تصمیم به برقراری قرنطینه نسبتا کامل، به دنبال عید پوریم گرفته شد که در ماه پیش بود. در آن هنگام، دولت هیچ گونه محدودیتی برای حضور افراد در کارناوال و رژه های شادی و یا جشن های رقص و پایکوبی برقرار نکرد و این امر موجب افزایش واگیری کورونا گردید و شمار مبتلایان در اسرائیل را به سرعت بالا برد.
با توجه به این تجربه، اکنون در شب عید پسح، دولت می خواهد جلوی تکرار آن را بگیرد. مقررات قرنطینه کامل، تا بامداد روز جمعه (دو روز دیگر) که روز پایان دومین مرحله از آئین های دینی می باشد، ادامه خواهد یافت.
مشکل بزرگ در مورد این قرنطینه، جلوگیری از آن است که به شیوه زندگی یهودیان اولترا ارتدوکس آسیب وارد شود. از این رو، ارتش اسرائیل وارد کارزار شده و به خانواده هایی که در قرنطینه هستند آذوقه می رساند. در دو روز گذشته، ارتش بیش از یک و نیم میلیون وعده غذا را که در جعبه های کارتونی بسته بندی شده بود، به دست خانواده های مذهبی رسانده است.
در حال حاضر، نه تنها شهر مذهبی بنه براک در مرکز اسرائیل در قرنطینه است و اجازه رفت و آمد به آن داده نمی شود، بلکه همین مقررات در مورد چند شهر دیگر که آن ها هم مذهبی نشین هستند، و محله هایی در برخی شهرهای دیگر که در آن جا نیز اکثر ساکنان مذهبی می باشند، به اجرا گذاشته شده است.
در اورشلیم پایتخت اسرائیل، شهر به هفت محله و بخش تقسیم شده که رفت و آمد بین آنها ممنوع گردیده است. شماری از این محله ها، مذهبی نشین است و چند محله دیگر دارای ساکنان فلسطینی می باشد.
بسیاری از خانواده های اسرائیلی، برای آن که بر مساله حفظ جداسازی اجتماعی فائق آیند، تماس بین خانواده ها از طریق شبکه های اجتماعی و امکانات الکترونیک انجام می گیرد و هر خانواده از طریق برنامه هایی مانند زوم از طریق کامپیوتر و یا تلفن دستی، با والدین و بستگان دیگر تماس می گیرند و یکدیگر را در اجرای نیایش ها و سرودهای شب عید سهیم می سازند.
به شیوه گروه های ایرانی، ایتالیایی و کشورهای دیگر، هزاران تن از اهالی اسرائیل نیز ساعت هشت و نیم شب به وقت محلی، به بالکن خانه ها می آیند و با صدای بلند جملاتی از نیایش شب عید را می خوانند تا اصل همگانی بودن آیین عید را در کمترین حد ممکن رعایت کرده و ثابت کنند که تنها نیستند.
در آخرین گزارش هایی که پیش از ظهر امروز انتشار یافت، آمده است که در شبانه روز اخیر شش تن دیگر فوت کرده اند و شمار کل آن ها به ۷۱ تن رسیده و شمار مبتلایان نیز از ۹ هزار نفر فراتر رفته که ۱۲۲ تن از آنان بستری هستند و به دستگاه تنفسی وصل شده اند. همچنین بیش از هشتصد نفر شفا یافته و به خانه بازگشته اند.