رسانه های اجتماعی تصاویری را از صف های طولانی و بدون رعایت فاصله اجتماعی از سالمندان در حال انتظار واکسن کرونا منتشر کرده اند که در آن نشان می دهد افراد مسن در زیر آفتاب و گرمای شدید هوا در تابستان در مقابل مراکز واکسیناسیون جمع شدهاند و ساعتها در انتظار نوبت واکسن هستند .
در این گزارش آمده است : شمار زیادی از سالمندان دوز اول واکسن را دریافت کردهاند اما دولت روحانی نتوانسته است در موعد مقرر که سه ماه است دوز دوم را برای آنها تزریق کنند.همچنین بسیاری از مراکز واکسیناسیون تعطیل و شماری دیگر هم
بینظم و آشفته است.
بر اساس آمار وزارت بهداشت تاکنون حدود ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر ۳۶۹ دوز اول واکسن و حدود ۹۰۰ هزار نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند.
محمود واعظی رئیس دفتر حسن روحانی، هم ادعا کرده است که تا پایان کار دولت در مردادماه، هشت میلیون دوز واکسن خارجی وارد خواهد شد. اما مشکل کمبود واکسن در ایران با این تعداد حل نمیشود. در این شرایط چشم امید حکومت ایران به واکسن کووایران برکت است که درباره کارایی آن تردید هایی وجود دارد.
شماری متخصصان خارج از ایران در “پیش مقاله ” ، درباره آزمایش حیوانی واکسن برکت را راستیآزمایی کرده و گفته اند ” از نظر ارائه یافتهها، انتخاب متدها و شیوه بکارگیری آنها، شرح دقیق روند تولید و ارائه نتایج، بسیار ضعیف است و در تحقق ادعاهای اصلی خود درمیماند. دو معیار مهم، ایمنیزایی و بیضرر بودن این واکسن، غیرقابل ارزیابی است.”
همزمان “ستاد اجرایی فرمان امام” از توزیع واکسن برکت خبر داد. این در حالی که علاوه بر تردید درباره کارآمدی، قیمت این واکسن خبرساز شده است.
سندی در فضای مجازی دست به دست میشود که براساس آن، بهنظر میرسد، شرکت “شفا فارمد” زیرمجموعه گروه دارویی” برکت” برای هر دوز ۲۰۰ هزار تومان دریافت میکند که با نرخ ارز فعلی بیش از هشت دلار میشود در حالی که قیمت بعضی از واکسنهای خارجی مانند استرازنکا آکسفورد کمتر از آن است.
با استناد به این اسناد است که برخی، انگیزههای اقتصادی نهادهای نزدیک به قدرت را یکی از دلایل جلوگیری از واردات واکسنهای معتبر خارجی میدانند که رهبر جمهوری اسلامی ورودشان را منع کرده بود.