مرکز پژوهش های مجلس: «برخی گروه های سنی و مبتلایان به بیماری های پیشین، با خطر بیشتری روبرو هستند

مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی اعلام کرد که برخی گروه های جمعیتی در ایران با خطر بیشتری در رابطه با ابتلا به ویروس کورونا روبرو هستند. در این گزارش آمده است:  «خانواده‌های دارای فرد مبتلا به بیماری‌های خاص یا معلول، خانواده‌های زن‌سرپرست، خانواده‌های سالمند که از حقوق بازنشستگی برخوردار نیستند، همچنین خانواده‌هایی که طی سال گذشته به‌واسطه درگیری با بلایای طبیعی چون سیل و زلزله به‌شدت آسیب‌پذیر شده‌اند در مقابل شیوع کرونا با چالش‌های مضاعفی مواجهند».

ابوطالب سرابیان، بخشدار مرکزی مشهد، هشدار داد که رعایت دستورات بهداشتی و فاصله‌گذاری هوشمند در روستاهای بخش مرکزی و مناطق حاشیه‌ای مشهد وجود ندارد بزودی  شاهد افزایش ابتلا به کرونا و مرگ و میر ناشی از آن در این مناطق طی دو هفته آینده خواهیم بود.

فرهاد ابول‌نژادیان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، نیز دو روز قبل با اشاره به افزایش شمار بیماران مبتلا به کرونا در مناطق و محله‌های حاشیه شهر اهواز، نسبت به گسترش و افزایش شدید ابتلا به کرونا در این مناطق هشدار داد.نماینده رشت نیز گفته بود که پسا کرونای وحشتناکی  در راه داریم

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس نیز در ارتباط با مشکلات پسا کورونا گفت: ایا واقعا رئیس‌جمهوری و دولت وی  به داستان‌ها و مسائل پساکرونا فکر می‌کنند. . ما در پسا کرونا نرخ بالای بیکاری داریم که در دنیا چیزی حدود ۱۰۰ میلیون بیکار وجود خواهد داشت، پیش‌بینی می‌شود حدود یک میلیون نفر آن‌ها در ایران باشند، ما در حال حاضر بین ۳ تا ۵ میلیون بیکار داریم، در نظر بگیرید اگر یک میلیون بیکار، آن هم از جمعیت فعال کشور به آن اضافه شود، چه شرایطی به وجود می‌آید.

جعفرزاده افزود: مثلا ما عقلای کشور هستیم و باید کشور را اداره کنیم. بهتر است  دولت از رفتار‌های قطره چکانی پرهیز کند و بسته‌های حمایتی درست و حسابی به جامعه ارائه کند.

همچنین دکتر محمد علوی مدیر گروه بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز نیز درباره  تاثیر فعالیت دوباره مشاغل در افزایش ابتلا به کرونا، گفت: «متاسفانه بازگشایی مشاغل، هدفمند انجام نشده است».

وی افزود: «اگر بازگشایی مشاغل، هدفمند و با دقت صورت می‌گرفت و با ریسک کمتری فعال می‌شدند، قطعا شرایط بهتر بود».