مرکز پژوهشهای مجلس ایران در ارتباط با تاثیرات کرونا بر اقتصاد ایران، نسبت به احتمال ایجاد بحران جدی در زنجیره تامین مواد مورد نیاز مردم، و همچنین کاهش بیشتر منابع ارزی، بیکاری و تورم بیشتر و بار مالی تحمیل شده به صندوقهای بازنشستگی هشدار داد.
ولی حسن روحانی در سخنان امروز خود در هیات دولت ادعا کرد که انبارهای آذوقه پر است و در بنادر کالاهای مصرفی بسیار زیادی انباشته گردیده و جای نگرانی نیست.
این مرکز اعلام کرد که «هزینههای تحمیل شده در اثر اپیدمی کرونا و همچنین کاهش تولید ناشی از آن، میتواند اقتصاد را با تورمهای بالاتر و رشدهای اقتصادی پایینتر مواجه سازد».
در این گزارش آمده است که کاهش قیمت نفت نیز به عنوان یکی دیگر از تاثیرات کرونا بر اقتصاد کشور مطرح می باشد .
شیوع ویروس کرونا در جهان، مصرف نفت را به شدت کاهش داده است و بر اساس آمارهای کپلر، هماکنون بیش از ۴.۵ میلیارد بشکه نفت در تاسیسات ذخایر نفت خام جهان انبار شده که نسبت به ماه فوریه ۹۱ میلیون بشکه افزایش نشان میدهد.
خبرگزاری رویترز، پیشتر نوشته بود که تولید روزانه نفت ایران در ماه مارس به خاطر “شیوع ویروس کرونا” ۷۰ هزار بشکه دیگر افت داشته است.
مرکز پژوهشهای مجلس ایران در ادامه گفته که به دلیل شیوع کرونا در ایران و احساس خطر کشورهای همسایه به ویژه عراق، افغانستان و ترکیه و محدود کردن صادرات ایران به کشورشان، ایجاد منابع ارزی از کانال صادرات غیر نفتی برای کشور امکان پذیر نیست.
همچنین وزیر میراث فرهنگی و گردشگری دولت روحانی از ورشکستگی صنعت گردشگری در اثر کورونا خبر داد و گفت: اگر دولت کمک نکند. ۸۰هزار نفر بیکار میشوند و خسارت گسترده به این صنعت به دلیل شیوع کرونا سبب ورشکستگی آن میشود.
علی اصغر مونسان گفت: افراد قادر به بازپرداخت تسهیلات اعطایی که این سازمان به فعالان حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی داده نیستند. لذا از شما درخواست داریم تا این امهال یکساله شود. همچنین زمان پرداخت بیمه حق کارفرما نیز تا پایان شهریور ماه تمدید شود.»