مزدوران سوری “نیروهای تحت فرمان ” ترکیه در لیبی و قره‌باغ اند

ترکیه برای دخالت در جنگ داخلی لیبی و مناقشه میان ارمنستان و آذربایجان در منطقه قره‌باغ از مزدوران سوری استفاده می‌کند. برخی از شهروندان سوری در این باره می‌گویند رجب طیب اردوغان  با وعده‌های دروغین آنها را به این مناطق اعزام کرده است.

حکومت ایران نیز در جنگ های داخلی سوریه از نیروهای افغانی استفاده می کند و با وعده های  واهی و پرداخت پول های کلان آنان را به سوریه برده و در گروه فاطمیون و زینبیون عضو می کند .

ارتش ترکیه که بر بخش بزرگی از استان ادلب، در شمال غرب سوریه تسلط دارد مردان سوری ساکن این منطقه را جذب و برای ماموریت به مناطق جنگی در لیبی و منطقه کوهستانی فره‌باغ اعزام می‌کند.

تعدادی از این افراد در گفتگو با  کانال یک تلویزیون آلمان می گویند: نظامیان ترکیه  در مناطق اشغالی در استان ادلب یا در اقامتگاه‌های آوارگان و پناهجویان به ما  وعده پرداخت ماهی ۲ هزار دلار داده‌اند و تاکید کرده‌اند که ماموریت آنها صرفا نگهبانی است و به خط مقدم جبهه اعزام نمی‌شوند.

فرد دیگری می‌گوید آنها به محض رسیدن به میدان نبرد بلافاصله شب و روز هدف گلوله و خمپاره قرار گرفته‌اند و برخی کشته و عده‌ای به شدت مجروح و در مواردی دچار نقص عضو شده‌اند.

شماری از این مزدوران گفته‌اند : ترکیه از آنها به عنوان “گوشت دم توپ” استفاده می‌کند.

فرماندهی نیروهای ترکیه در لیبی و منطقه کوهستانی مورد مناقشه میان ارمنستان و آذربایجان در قره‌باغ بر عهده افسران ارتش ترکیه است اما اغلب جنگجویان در خط مقدم جبهه، سوری و بیشتر از ساکنان استان ادلب هستند.

اووه هالباخ از بنیاد آلمانی علوم و سیاست می‌گوید دست یافتن به اطلاعات قابل اعتماد، به خصوص در قفقاز جنوبی که آتش جنگ در آن از چند هفته پیش شعله‌ور شده کار بسیار دشواری است.

شاهدان گفته‌اند افرادی که این گونه جذب می‌شوند، پس از جمع کردن تلفن‌های همراه آنها، از طریق ترکیه و با هواپیمای نظامی یا مسافربری به صورت گروهی به طرابلس یا باکو منتقل می‌شوند.

دیده‌بان حقوق بشر سوریه مستقر در لندن می‌گوید تا کنون دست‌کم ۱۲۶ شهروند سوری فقط در مناقشه‌های منطقه قره‌باغ کشته شده‌اند.

هالباخ، کارشناس علوم سیاسی می‌گوید ترکیه به صورت تهاجمی درصدد تبدیل شدن به یک قدرت نوین نظم‌دهنده در منطقه قفقاز است و در عین حال می‌کوشد از ارتش و نظامیان خود حفاظت کند.

ماتیاس هارت‌ویگ، کارشناس حقوق بین‌الملل در موسسه ماکس پلانک در هایدلبرگ معتقد است که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در این تحولات ریسک زیادی نمی‌کند و چیز زیادی نمی‌بازد: مزد مزدوران سوری به نسبت اندک است و استفاده از پهپاد بسیار ارزان‌تر از استفاده از هواپیماهای جنگنده است.

اکثر ساکنان ادلب زیر خط فقر زندگی می‌کنند و بسیاری از آنها از دسترسی به آب و برق و داشتن سرپناه محروم هستند.