مسئول امور ایران در کاخ سفید: مبارزان ایرانی تنها نیستند،جهان ناظر پیکار آنهاست

 

«جوئل ریبرن Rayburn» مدیر ارشد شورای امنیت کاخ سفید و مسئول امور ایران، عراق و لبنان، همچنین افزود،: دولت آمریکا از حق مردم ایران برای برپایی آزادانه اجتماعات، و ابراز نگرانی آنان برای رسیدن به خواسته هایشان حمایت می کند.

این مقام کاخ سفید، ادعای آخوند علی خامنه ای را مبنی بر دخالت دولت های خارجی در تظاهرات اخیر ایران مردود دانست. وی افزود، رهبر رژیم ایران واقف است که حرکت های مردم ایران خودجوش بوده و هیچ نیرویی در این امر دخالت نداشته است.

جوئل ریبرن همچنین گفت: ایالات متحده از تمام کشورها انتظار دارد در محترم شمردن حقوق اولیه مردم ایران موضعی بسیار روشن اعلام کنند.

·       از مسوول امور ایران در کاخ سفید پرسیده شد: هنگامی که رئیس‌جمهوری آمریکا، و همچنین قانونگذاران ارشد این کشور خواهان پشتیبانی از مردم ایران می‌شوند، از چه نوع حمایتی سخن می‌گویند؟

جوئل ریبرن در پاسخ گفت: نخستین نکته این است که تظاهرکنندگان دریابند که تنها نیستند، جهان نظاره‌گر اعتراض‌های آنهاست و دلایل نارضایتی آنها را درک می‌کند و پشتیبان حق آنها برای ابراز خواست‌هایشان است. همین‌طور حمایت از حق مردم ایران برای تشکیل آزادانه احتماعات است تا آنها نگرانی مشروع خود را ابراز دارند و توجه دولت را به این خواسته‌ها جلب کنند.

از این مقام آمریکایی پرسیده شد که پشتیبانی اعلام شده از جانب دولت واشنگتن تا چه میزانی خواهد بود؟ به عنوان نمونه، آیا در صورت سرکوب تظاهرکنندگان توسط حکومت ایران، دولت واشنگتن تحریم‌های تازه ای را در نظر خواهید گرفت؟

مسوول امور ایران در کاخ سفید در پاسخ گفت: بله  دولت آمریکا از طرف کنگره، این اختیار را دارد تا تحریم‌های جدیدی را علیه اشخاص و سازمان‌هایی که حقوق بشر را در ایران نقض می‌کنند، برقرار کند. تحریم‌ها ابزاری هستند که ما می‌توانیم در صورت دخالت دولت ایران علیه اینگونه تظاهرات مسالمت‌آمیز، از آنها استفاده کنیم.

مقام آمریکایی در پاسخ به این پرسش که “در حال حاضر تحریم مشخصی را در نظر دارید؟” گفت:

ما در چارچوب قانون جاری از چنین اختیاری برخورداریم و مجبور نیستیم دوباره به کنگره مراجعه کنیم. بنابراین ما از نزدیک به رویدادهای ایران نظاره خواهیم کرد و موارد نقض حقوق بشر را زیر نظر خواهیم داشت.

به این مقام کاخ سفید چنین یاد آوری شد که سناتور لیندسی گراهام [از سناتورهای ارشد سنای آمریکا] گفته‌است که دونالد ترامپ نباید پشتیبانی از ایرانیان را به انتشار پیام‌های توئیتری محدود بکند و باید استراتژی عملی ارائه بدهد. اکنون پرسش آن است که آیا علاوه بر مواردی که شما اشاره کردید، رئیس‌جمهوری آمریکا برای پاسخ به اینگونه درخواست‌ها، چه می‌تواند بکند؟

جوئل ریبرن در پاسخ گفت: نخستین کاری را که پرزیدنت ترامپ و دولتش انجام می‌دهند به حرکت درآوردن جامعه جهانی در جهت پشتیبانی از حقوق ایرانیان برای برگزاری اجتماعات آزاد و ابراز آزادانه عقایدشان است. او از سایر کشورها دعوت کرده تا به ایالات متحده بپیوندند و از دولت ایران بخواهند که از به‌کار بردن خشونت علیه ملت خود بپرهیزد؛ مردمی که برای ابراز نگرانی‌های مشروع خود به خیابان‌ها آمده‌اند.

از این مقام آمریکایی در باره پاسخ او به  اظهارات آخوند علی خامنه‌ای پرسیده شد که ادعا کرده است که  دولت‌های خارجی در امور داخلی ایران دخالت داشته اند. ریبرن در پاسخ گفت:

بسیار روشن است که این تظاهرات و اعتراض‌ها کاملا خودجوش هستند و از جانب خود مردم ایران ابراز می‌شود. ازاینرو، ادعای خامنه‌ای دروغ و ریاکارانه‌است که می‌کوشد تا تظلم‌خواهی و ابراز صادقانه نارضایتی مردم را منحرف کند و آن را به یک توطئه گُنگ و مبهم خارجی نسبت دهد.

مسوول امور ایران در کاخ سفید افزوده گفت: ما می‌دانیم و سران جمهوری اسلامی ایران هم خیلی خوب می‌دانند که این مردم ایران هستند که با صدای خود، نارضایتی از دولت خود را ابراز می‌کنند و به هیچ‌کس دیگری در خارج از ایران هم ارتباطی ندارد. اگر رهبر [جمهوری اسلامی] تظاهر کند که صدای مردم خود را نمی شنود، این امر دشواری‌های بیشتری را به‌دنبال خواهد داشت.

از این مقام کاخ سفید پرسیده شد که رویدادهای اخیر تاثیری در سیاست ایالات متحده در قبال ایران و بویژه در مورد توافق برجام خواهد داشت؟ او در پاسخ گفت:

البته بسیار زود است که در این مورد اظهارنظری بشود ولی تصمیمات رئیس‌جمهوری همیشه جامع و فراگیر است. رئیس‌جمهوری آمریکا و اعضای کابینه او نه فقط توافق برجام، بلکه تمام جوانب مربوط به اوضاع ایران را در نظر خواهند گرفت.

ریبرن افزوده گفت: نگاه رئیس‌جمهور و اعضای کابینه به توافق برجام یک‌سویه نیست و دربرگیرنده تمام دشواری‌هایی است که حکومت ایران برای ایالات متحده و امنیت همگانی جامعه جهانی به‌وجود می‌آورد. بنابراین تمامی جوانب امر مورد بررسی قرار خواهد گرفت، و از جمله:  پشتیبانی رژیم ایران از تروریسم، حمایت از گروه‌های شبه نظامی نیابتی در خاورمیانه (که ثبات سایر ملت‌ها را برهم می‌زنند و جنگ‌های داخلی به راه می‌اندازند و یا اینگونه جنگها را گسترش می‌دهند. در کنار آن، واقعیت هایی مانند این که سران رژیم ایران از سیستم مالی بین المللی سوء استفاده می‌کنند تا مثلا پول‌هایی را که برای تروریسم خرج می‌شود جابه‌جا کنند. علاوه براین موارد، هدف این است که تمام راه‌های دستیابی رژیم به پولشویی و کمک رسانی به ترور بسته شود.